támogatás

2021.06.04. 07:00

A kiskőrösi alapítvány segít felszerelni a mentőautókat

Több mint félezer rendszeres támogató segíti anyagilag a Kiskőrösi Mentő Alapítvány tevékenységét.

Barta Zsolt

A kiskőrösi mentősök az egyik városi rendezvényen

Forrás: MW

Farkas Gyula, a mentőállomás vezetője, az alapítvány elnöke hírportálunknak elmondta, hogy az elmúlt évben minden tervet felülírt a járvány elleni harc. Az alapítvány tevékenységében első helyre került a mentődolgozók és a betegek biztonsága, védelme és minden olyan eszköz, felszerelés gyors beszerzése, ami ezt elősegítette.

– A kiskőrösi mentőmunka megváltozott, napi szinten kellett megfelelni szakmai, biztonsági, erkölcsi és pszichés elvárásoknak, valamint egyben megóvni a láthatatlan ellenségtől magunkat és családtagjainkat. Meghatóan tapasztaltuk, hogy amikor a feladatok súlya elárasztott minket, akkor a lakosság összefogása és szeretete egyre nagyobb hullámokban érkezett felénk. A különböző kedves ajándékok és felajánlások mérhetetlen erőt adtak a pandémia elleni harcban – mondta a mentőállomás vezetője.

Tavaly a szervezet a lakosság támogatásával korszerű LIFEPAK 15 defibrillátort és betegfigyelő monitort vásárolt az Országos Mentőszolgálat Alapítványával együttműködve. Beszereztek új vákuumos végtagrögzítő eszközöket, LSU szívókészülékeket, érintésmentes hőmérőket, védőpajzsokat, ózongenerátorokat, takarókat.

A kiskőrösi 27 mentődolgozót munkavédelmi cipőkkel és pólókkal, mosó- és szárítógéppel látták el. Emellett oktatófantomot vásároltak, újraélesztések és baleseti szimulációk gyakorlásához. A több mint félezres létszámú támogató segítségével 9 millió 455 ezer 675 forint gyűlt össze, amelyhez egy nagy hipermarket is hozzátett 400 ezer forintot, a különböző helyekre kitett gyűjtőedényekbe 350 ezer forint került.

Az idén, a tervek szerint, EDAN betegfigyelő monitorokat vásárolnak a kiskőrösi mentőautókba. Mobil ultrahangot szereznek be az eset-kocsiba. – Égési kötszereket, vénalámpákat és lélegeztető­ballonokat vásárolunk – mondta Farkas Gyula.

A kiskőrösi mentősök az egyik városi rendezvényen
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában