Marika néni

2021.06.18. 18:57

100. születésnapján köszöntötték Szabadszállás legidősebb lakóját

A település legidősebb lakóját, Tarjányi Andrásné Lénárt Máriát köszöntötte születésnapja alkalmából a minap Darabos József polgármester. A városvezető a jókívánságok mellett virággal és a miniszterelnök díszokleveleivel lepte meg a szépkorú hölgyet.

Gulyás Sándor

Marika néni napjai ma is aktívan telnek

Fotó: Gulyás Sándor

Tarjányi Andrásné Marika néni 1921. június 10-én született Cserépváralján. A hat elemi elvégzése után, tizenegy évesen már summásnak állt és a földeken dolgozott. Férjével, Tarjányi Andrással 1937-ben kötött házasságot, frigyükből négy gyermek született. A pár 1967-ben költözött Szabadszállásra. Marika néni a Lenin-tsz-ben dolgozott. Szabadidejében sokat varrt és hímzett, nagyon szeretett énekelni, a Szabadszállási Katolikus Egyházközségben kántorkodott. Európa számos országában járt zarándokutakon, többek közt Olaszországban, Franciaországban és Lengyelországban is. Párját 1981-ben elvesztette, de a hite és családja sok erőt adott számára.

Marika nénit saját bevallása szerint a munka tartja frissen, nagyon szereti a virágoskertjét gondozni. A kertészkedés mellett sokat olvas. A sok megpróbáltatás ellenére máig meg tudta őrizni jó kedélyét. Százesztendősen is kiváló egészségi állapotnak örvend, orvoshoz nem jár, gyógyszert sem szed, beteg sem volt vakbélműtétjét leszámítva. Nagyon szeret olvasni, tizenhárom unokája, tizennégy dédunokája és nyolc ükunokája van, akik megszépítik hétköznapjait.

Marika néni napjai ma is aktívan telnek
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában