exatlon / kecskemét

2021.05.15. 06:58

Virág Andris kiesett, Herczeg-Kis Bálint bekerült a legjobb négy közé

15 nappal a vége előtt drámai fordulatok írták át az Exatlon papírformáját. Egy kecskeméti versenyzőnek nem, egynek viszont sikerült bekerülnie a legjobb négy közé.

Morva Daniella

Forrás: tv2play.hu

Ahogy arról mi is hírt adtunk, Virág Andris párbajra kényszerült pénteken, a Bajnokok elveszített végjátékainak, illetve Somhegyi Krisztián védettségének köszönhetően.

Mindenki arra számított, hogy a játék kezdete óta listavezető, rendre stabil teljesítményt nyújtó Somhegyi Krisztián biztos döntőse lesz az Exatlon harmadik évadának. A sors azonban átírta a papírforma szerinti forgatókönyvet, hiszen a Bajnok hetekkel ezelőtt lesérült, és bár az orvosok jóváhagyásával megpróbálkozott az újrakezdéssel, továbbra is fájlalta a csuklóját, sőt, a csütörtöki végjátékon az addig egészséges csuklója is sérülést szenvedett. Kéz nélkül – ahogy ő fogalmazott – ezt a játékot lehetetlen továbbvinni, ezért, illetve a mielőbbi gyógyulás érdekében Somhegyi Krisztiánnak az Exatlonban töltött 99. napján el kellett hagynia Dominikát.

Mindenki – még a Kihívók is – megtörten fogadták a Bajnok távozását, azonban Krisztián kiesésével egyúttal biztossá vált, hogy a pénteki párbajon nem részvevő kékek, név szerint Herczeg-Kis Bálint, Wald Ákos, illetve Kővári Viktor biztosan ott lesznek a legjobb négy között. A csapatjáték ezzel számukra véget ért, innentől kezdve egyéni versenyzőkként folytatják az Exatlont.

Gelencsér Tímea még a párbaj előtt feltette a kérdést Somhegyi Krisztián versenybéli legnagyobb riválisának, a biztos továbbjutó Herczeg-Kis Bálintnak, hogy miként fogadta ellenfele távozásának hírét.

– Nagyon sajnálom, hogy így ért neki véget a játék, mert hatalmas küzdés volt benne. Elképesztő, hogy mit művelt még fél kézzel is. Sajnálom, hogy így kellett elválnunk, jobb lett volna a végsőkig küzdeni

– vélekedett Bálint.

A három biztos továbbjutóhoz csatlakozó negyedik fő személyéről így tehát a párbaj döntött, mely Virág András és Jósa Dániel között zajlott.

– Tudom, hogy megyek párbajozni, viszont egyáltalán nem érzem a súlyát most. Eddig eljutottam, innentől kezdve már nincs megállás. Itt lehet bárki bármilyen fáradt fejben, vagy mentálisan, vagy fizikálisan, ez nem lehet ok semmire a következő 15 napban – ezekkel a gondolatokkal indult neki Virág Andris a párbajnak, továbbá nem győzte megköszönni az akkor még versenyben lévő Somhegyi Krisztián támogatását és barátságát.

Akkor még nem sejtették, hogy a nap végére egyikőjük sem lesz az Exatlon harmadik évadának versenyzője, a párbaj előtt azonban Palik László közölte velük a Krisztiánt érintő szomorú hírt.

Fotó: tv2play.hu

A búcsúzást követően vette kezdetét a párbaj, melyet Virág András rendkívül jól, stabilan indított, azonban a 4-2-es állást követően Jósa Dani elkezdett felzárkózni, mígnem egyszer csak 2-2-t mutatott az eredménytábla. A következő körben Andrisnak egy élete maradt, majd egyenlített, így 1-1-ről vághattak neki a mindent eldöntő utolsó körnek.

Az utolsó kör ügyességi játéka idegtépőbbre nem is sikeredhetett volna, hiszen a karikákat mindkét versenyző feldobta, így egyetlen labdadobás döntött a négy közé kerülésről.

Dráma pillanatok zajlottak az éjszakai pályán, ahol ezúttal – rendhagyó módon – a Kihívók is jelen voltak.

A labdát végül Jósa Daninak sikerült hamarabb bedobnia, ezzel pedig eldőlt: a Bajnok csapat a 99. versenynapon nem egy, hanem mindjárt két stabil, biztos négy közé jutónak hitt játékosát veszítette el. A történések Herczeg-Kis Bálintot is megérintették, aki Andris kiesését követően el is pityeredett, hiszen mint korábban elmondta: őt várta vissza a párbajról, mert a Bajnok a kezdetektől nagyon közel állt a szívéhez.

Fotó: tv2play.hu

– Majdnem négy hónap, vagy már van is annyi. Már nem is tudom számolni a napokat, annyi elment.

Nem gondoltam, hogy az Exatlon titkos könyve tizenöt nappal a vége előtt nálam itt most bezárul. Én azzal a céllal jöttem, hogy bejussak a top nyolcba; egy labda választott el tőle.

Majdnem összejött, de olyan barátokra és tapasztalatokra tettem szert ezáltal, hogy szerintem egész életem során nem kaptam ennyit, amennyit most az Exatlontól. Köszönöm nektek ezt a lehetőséget, köszönöm a srácokat, mind Kihívókat, mind Bajnokokat, számomra ők az új családom – foglalta össze az itt eltöltött hosszú hónapokat a búcsúzó Virág Andris.

Bár a pénteki nap szomorú véget ért, ne feledjük el: egy kecskeméti versenyzőért még szoríthatunk, Herczeg-Kis Bálint ugyanis tovább menetel, reményeink szerint egészen a döntőig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában