közműkiváltások

2021.05.05. 11:50

Újabb útlezárásra kell számítani Kalocsa belvárosában

A Kossuth Lajos utca és a Szent István király út találkozásánál lévő útszakasz mellett egy újabb kereszteződésben vezetnek be ideiglenes útlezárást – tudatta közleményében a városüzemeltetési és -fejlesztési osztály.

Gábor János

A Hunyadi utca elején sem lehet majd lekanyarodni a belváros felé

Forrás: Munkatársunktól

A Szentháromság tér felújítása és az újabban zajló közműkiváltások miatt a Hunyadi János utca elején is megszüntetik a közúti forgalmat, közvetlenül a Katona István-ház mellett és előtt.

A korábban bevezetett és várhatóan az ez év végéig tartó korlátozások miatt a város északi-északkeleti részéből érkezők eddig főleg ebből a Hunyadi utcai kereszteződésből közelítették meg a belvárost – ők május 6-tól a Petőfi Sándor utca egyirányú szakaszán, majd a Plébánia közön keresztül tudják kikerülni a lezárást. Aki ezt a letérőt elszalasztja, annak a főszékesegyház mögött jobbra, az Asztrik tér felé folytatódik a kötelező haladási irány, és csak nagyobb kerülővel tud visszatérni a Kossuth Lajos utcára.

A Katona István-házba igyekvők még így is meg tudják majd közelíteni a műemléki épületet, hiszen a Plébánia közön felhajtva ideiglenesen érvénytelenítik a kötelező balra haladást, magyarán a másik irányban is rá lehet kanyarodni a Hunyadi János utcára. A május 6-tól június 30-ig tervezett forgalmirend-változásokat ideiglenes közlekedési táblákkal és fizikai korlátokkal is jelezni fogják – írja a közútkezelői hozzájárulást tartalmazó közlemény.

A Hunyadi utca elején sem lehet majd lekanyarodni a belváros felé
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában