kalocsa

2021.05.12. 11:19

Újabb képviselő ajánlotta fel egy évnyi tiszteletdíját

Király Róbert után újabb független városatya, dr. Bagó Zoltán ajánlotta fel egy évnyi képviselői tiszteletdíját a közjó érdekében.

Gábor János

A képviselők utoljára tavaly ősszel tudtak ülésezni, azóta csak háttéregyeztetéseken dolgoznak

Forrás: Archív felvétel

Fotó: Gábor János

Mint ismert, Király a saját választókerületének adja az összeget, arra hivatkozva, hogy bizottsági és testületi ülések híján nem érzi azt a sajátjának, így inkább a közösség javára fordítaná. A pénzből várhatóan két kutyafuttató pálya épül majd, a Kertvárosban és a Paksi közben.

Néhány nappal később dr. Bagó is csatlakozott a kezdeményezéshez, de nem kötött ki ennyire konkrét felhasználási területet. Azt kérte a veszélyhelyzetben rendeletekkel irányító polgármestertől, hogy a kb. egymillió forint összértékű felajánlása a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály anyagi keretét gazdagítsa, és a nyolc választókerület lehetőleg egyenlő arányban részesüljön belőle. A műszaki csoport szakemberei a város különböző területein zajló infrastrukturális javítások, korszerűsítések költségéhez tehetik hozzá a városatya felajánlását.

Elismerően és köszönettel szólt a képviselők akciójáról dr. Filvig Géza. A polgármester közleményben erősítette meg Király és Bagó felajánlását, úgy nyilatkozva, hogy „mindig jó látni a képviselő-testületi és bizottsági tagok aktivitását a köz érdekében”. Hangsúlyozta: „van, aki anyagi felajánlással, mások képviselői munkával, jótékonysági felhívással, játszótér rendezésével, vagy szemétgyűjtéssel, szájmaszk osztással, lakossági panasz megoldásával” és további tevékenységekkel segítenek a közösségnek.

A kormánypárti városvezető „kezdődő összefogásként” értékelte a felajánlásokat, és örömmel veszi, hogy azt látja:

az önkormányzatból mindenki a maga módján kiveszi a részét a feladatokból, amelyek végső célja „az itt élő emberek életének jobbátétele”.

Hozzáfűzte: a járvány miatt parkolópályára küldött ülések ellenére az önkormányzati feladatok nem úgy néznek ki, hogy „a polgármester ül egyedül az íróasztalánál és úgy dönt ügyekről, amilyen kedvvel éppen felkelt aznap”, hanem folyamatosan egyeztet minden osztályvezetővel, a jegyzővel, az aljegyzővel, vagy éppen köztulajdonú cégek vezetőivel. A körzeti képviselők mindeközben „sok ügyet közvetítenek a lakosságtól, a bizottsági elnökök pedig a bizottsági tagok véleményét kérik ki adott kérdésekben” – írta.

A képviselők utoljára tavaly ősszel tudtak ülésezni, azóta csak háttéregyeztetéseken dolgoznak
Fotó: Gábor János / Archív felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában