támogatás

2021.05.19. 18:50

Tanulmányi ösztöndíjjal segítik a fiatalokat Halason

Az elmúlt négy év alatt hét alkalommal összesen 46 millió forintot tudott szétosztani a halasi önkormányzat a városi ösztöndíj-támogatás keretében több mint 900 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű általános, illetve középiskolás diák számára a tanulmányi eredményei­ket segítve, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

Pozsgai Ákos

Tóth Ramóna, Szűcs Csaba alpolgármester és Balázs Katrin

Fotó: Pozsgai Ákos

Az idei első tanulmányi ösztöndíjpályázatot még januárban hirdette meg az önkormányzat, és 127 halasi diák között 11,8 millió forintot osztott szét. Azok a fiatalok jelentkezhettek a pályázatra, akik általános vagy középiskolába járnak és tanulmányi eredményük elérte a 3,5–4-es átlagot. Szakmunkástanulók ebben a kategóriában nem pályázhattak, mert részükre külön állami ösztöndíjpályázat van – mondta el Szűcs Csaba alpolgármester.

Az ösztöndíjban részesült összes fiatal már meg is kapta a támogatást, amely összeg az általános iskolások esetében fejenként 90 ezer forint, míg a középiskolásoknál fejenként 120 ezer forint egyszeri támogatást jelent. A kapott pénzt a tanulmányaikkal összefüggő költségekre fordíthatják a gyerekek, így például volt, aki laptopot vásárolt belőle, ami a digitális oktatás során komoly segítséget jelentett számukra az otthoni tanulásban – mutatott rá az alpolgármester.

Hamarosan megjelenik a következő pályázati kiírás, és még a nyáron el is bírálják, hogy a szeptemberi tanévkezdésre megkapják a támogatást az érintett diákok.

Tóth Ramóna, Szűcs Csaba alpolgármester és Balázs Katrin
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában