Gemenc Zrt. / baja

2021.05.31. 16:33

Sikerrel vettek részt a „Tisztítsuk meg az Országot!” programban

Közel 65 köbméter illegálisan lerakott hulladéktól mentesítette a Gemenc Zrt. a vagyonkezelésében lévő erdőket 2020. október 1. és 2021. május 31. között a „Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezésű program részeként. A megelőzésre is gondot fordított az erdőgazdaság.

baon.hu

Forrás: Gemenc Zrt.

Fotó: Csontos Péter

Az Innovációs és Technológia Minisztérium támogatásával – támogatási összeg: nettó 2 076 500 Ft – az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolításával, a „Tisztítsuk meg az Országot!” program részeként a Gemenc Zrt. 59 köbméter vegyes és 6 köbméter zöld hulladéktól tisztította meg a vagyonkezelésében lévő erdőket Bács-Kiskun megyében Baja, Hajós, Vaskút, Baranya megyében Kölked települések határaiban – olvasható a Gemenc Zrt. közleményében. Mint írják, a társaság a program részeként az illegális hulladék-elhelyezés megelőzése érdekében 4 db videókamerát is beszerzett. A leginkább érintett, veszélyeztetett területeken telepítették ezeket a képrögzítő eszközöket.

A társaság a vagyonvédelmi rendszert 2022. december 31-ig saját költségén működteti, segítve az hulladéklerakás megelőzését, csökkentését, a hatósági szankcionálás elősegítését.

Fotó: Csontos Péter / Gemenc Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában