állati

2021.05.12. 14:00

Rókalyukba született kölyökkutyákat mentettek a halasi állatvédők

Egy csontsovány mamakutyát és hét kölykét sikerült megmentenie állatbarátok segítségével a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület tagjainak. A rókalyukba született kutyacsaládot a Halasi Állatotthon fogadta be.

Pozsgai Ákos

Fotó: Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület

Mamlecz Zsolt és párja – akik önfeláldozó állatbarátok –, Halas külterületén, a várostól mintegy tíz kilométerre egy erdős részen gombáztak, amikor felfigyeltek a kölyökkutyák nyüszítésére – számolt be közösségi oldalán a mentés részleteiről a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület. A fiatal pár elindult a hangok irányába, igyekeztek felkutatni, honnan jöhet a kölykök keserves vinnyogása.

Igencsak meglepődtek, amikor egy homokfalba vájt rókalyukban rátaláltak a kutyacsaládra.

A kölykök anyja félt, igyekezett elbújni a lyukban, morgással adta jelét annak, hogy egyáltalán nem örül a hívatlan látogatóknak.

Fotó: Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület
Fotó: Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület

Az állatbarát önkéntesek a felfedezés után rendszeresen kijártak a rókalyukhoz, eledelt és vizet vittek a kutyacsaládnak; többszöri próbálkozásra sikerült csak a pici kutyákat és a mamájukat is befogni. Ezt követően a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesületet értesítették az önkéntesek, akik viszont – mivel pillanatnyilag náluk is teltház van és nincs alkalmas hely a kutyacsalád számára – , a Szegedi úton működő Halasi Állatotthontól kértek és kaptak segítséget, amelyet a németországi BMT állatvédő szervezet támogat.

A csontsovány, alultáplált kutyacsalád azóta biztonságban van, orvosi kezelésük és a szükséges oltásuk megtörtént, az elkövetkezendő hónapokban a Halasi Állatotthonban szerető gondozók vigyáznak rájuk a későbbi örökbefogadásukig.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2889616771312736&id=1645907655683660

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában