galériával

2021.05.25. 19:53

Pünkösdi kézműves vásárt tartottak a halasi Végh-kúriában

A Duna-Tisza köze Népművészeti Egyesület kézműveseinek portékáiból tartott bemutatóval egybekötött kézműves vásárt szervezett Kiskunhalason a Végh-kúriában pünkösdhétfőn a Hazatalálás Baráti Kör.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az esős idő sem tántorította el a halasiakat, hogy ellátogassanak a pünkösdi kézműves vásárba, sokan választották az ünnepnapon kikapcsolódásként a Végh-kúria udvarát, ahol nem csak vásárlásra volt lehetőség, hanem a kézművesek be is mutatták a mesterségüket és az érdeklődők ki is próbálhatták magukat.

A bemutatkozó kézművesek és mesteremberek között Horváth László fafaragó, Nagyné Verbászi Ágnes mézeskalács készítő, Kiss Sándor bőrdíszműves, Kiss Sándorné bábkészítő, Gut Rita gyöngyfűző, Kriptáné Halász Zsuzsanna népi hímző, Bene Ágostonné kosárfonó, Gönczöl Péter fajáték készítő, Csordás Katalin viseletvarró, és Csorvási Kata, a Mackó Milu mesekönyv szerzőjét ismerhették meg az érdeklődők. A nap zárásaként Boka Gábor mesemondó szórakoztatta a vásár látogatóit, a gyerekek és a felnőttek kivették részüket az interaktív előadásból.

Bús József, a vásárt szervező Hazatalálás Baráti Kör képviselője szerint fontos, hogy minél többen megismerjék a magyar kézművesek világát, azt a kreatív tervező és alkotómunkát, ami egy-egy értékes darab mögött rejlik és minél többen válasszák a mesteremberek elkészült portékáit, amelyek a tömegtermékekkel szemben igazi minőséget képviselnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában