Tóth Erzsébet Óvoda

2021.05.08. 14:42

Megszépült az új bölcsődeszárny környezete Szabadszálláson

Fákkal és díszcserjékkel tették szebbé az önkormányzat, a tűzoltóság és az intézmény önkéntesei a Tóth Erzsébet Óvoda új bölcsődeszárnyának környékét.

Gulyás Sándor

Húsz önkéntes vett részt a környezet szépítésében

Fotó: Gulyás Sándor

– A zöldövezetek gondozása, szépítése nagy jelentőséggel bír Szabadszálláson. Ennek jegyében parkosítottuk be a Tóth Erzsébet Óvoda új bölcsődeszárnyának környékét.

Az épületrész környezetének rendbetételét félmillió forintos felajánlás fedezte. A munkában húsz önkéntes vett részt

– monda el hírportálunk érdeklődésére Bencze Ildikó alpolgármester.

A város fásítási és virágosítási programja tovább folytatódik, amely megvalósítása a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Komplex programok Szabadszálláson a társadalmi együttműködés erősítéséért” pályázat keretein belül az iskolán kívüli ifjúságsegítő programok, valamint a közösségépítő, fejlesztő rendezvények keretein belül történik.

– A virágosítási akció két éve, Bognár Lajosné és Csorbáné Szabó Zsuzsanna kezdeményezésére indult el váro­sunkban, melyet önkormányzatunk is felkarolt. A költségek egy részét lakossági adományok fedezték. A hiányzó mennyiséget kertészetünkben, valamint a városháza udvarán nevelt palántákkal pótoltuk. Tavaly augusztusban ötezer tő palántát vásároltunk, ebből háromezret ültettünk el a városban, a fennmaradó mennyiséget elajándékoztuk. Az árvácskákból kaptak az egyházak, és az épülő ÁGOTA Falva is. Nyári virágjaink a napokban érkeztek meg. Az idén 1800 tő vinka kerül a közterületekre és a tárolókba. Terveink között szerepel a városközpontban lévő, közkonyhaként funkcionáló Nagy Vendéglő előtti zöldfelület megújítása is – tette hozzá Bencze Ildikó. A növények locsolását, gondozását a Szabadszállás Önkormányzati Tűzoltóság vállalta magára.

– A fásítási program tavaly májusban kezdődött el váro­sunkban. Kivágásra kerületek a Honvéd utcán lévő kiöregedett és beteg fák. Pótlásuk a lelkes támogatók segítségével valósul meg. Novemberben a lakossági felajánlásnak köszönhetően japán cseresznyék kerültek a Honvéd és a Dózsa György utcába – emelte ki Bencze Ildikó szabadszállási alpolgármester.

Húsz önkéntes vett részt a környezet szépítésében
Fotó: Gulyás Sándor

 

Tóth Erzsébet Óvoda

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában