kecskemét / galériával

2021.05.27. 15:51

Lengyelország is elismerte Farkas P. József törekvéseit

Lengyel állami kitüntetést kapott Farkas P. József, a népkonyhaként is működő Wojtyla ház alapító-igazgatója.

Sebestyén Hajnalka

Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság Elnöke a Lengyel Köztársaság Lovagi Keresztje Kitüntetésben részesítette Farkas P. Józsefet, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatóját, melyet a magyar-lengyel kapcsolatok elmélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért ítéltek meg számára. Farkas P. József csütörtökön vette át a Lengyel Köztársaság Kormányának kitüntetését Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetétől. Az ünnepségnek a népkonyhaként is működő Wojtyla központ adott helyet. A vendégek között foglalt helyet Engert Jakabné kecskeméti alpolgármester.

Az ünnepségen Katarzyna Ratajczak-Sowa, a nagykövetség első titkára üdvözölte elsőként a megjelenteket. Jerzy Snopek nagykövet megköszönte Farkas P. Józsefnek a magyar-lengyel barátságot erősítő törekvéseit, II. János Pál örökségének ápolását, elkötelezettségét a szegények iránt és a Wadowice testvérvárosi kapcsolat létrejöttét, melyben neki is fontos szerepe volt. A végén pedig tolmácsolta Ewa Filipiak képviselő gratulációját, aki korábban Wadowice polgármestere volt.

Engert Jakabné alpolgármester hangsúlyozta a város a jövőben is ápolni fogja a magyar-lengyel barátságot, melynek egyik fontos pillére a 15 éve működő Wojtyla ház és Farkas P. József. A lengyelországi Wadowice városával, II. János Pál pápa szülővárosában 2007-ben lépett testvérvárosi kapcsolatba Kecskemét. Ennek létrejöttét Farkas P. József kezdeményezte.

Wadowice jelenlegi polgármester pedig levélben gratulált a rangos kitüntetéshez.

Az ünnepséget pezsgős koccintás zárta. A hangulatot emelte Szabó Sándor tárogatóművész játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában