kezdeményezés

2021.05.07. 07:30

Köszöntik a születendő gyermekeket Baján is

A Három Királyfi, Három Királylány babazászlós felhívásához csatlakozott a napokban Baja városa, a Fidesz–­KDNP képviselőcsoportjának tevékenysége révén. A civil szervezet azt kérte a településvezetőktől, hogy így ünnepeljék meg a gyerekeket, a gyerekáldást.

Márton Anna

A babazászlót a védőnői szolgálat épületére helyezik ki

Fotó: Márton Anna

A Három Királyfi, Három Királylány felhívásának a lényege, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, tegye ki a hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót. A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselői két babazászlót helyeztek el a védőnői szolgálat épületére, ennél méltóbb helyen aligha lehetne ezt elképzelni, fogalmazott Kámánné dr. Bari Bernadett.

A kezdeményezés alapgondolata Oberfrank Páltól származik, aki felvetette, hogyha haláleset miatt kikerül a fekete zászló, akkor miért ne lehetne ezt megfordítani és egy örömteli esemény kapcsán valamiféle szimbólumot használni annak a kifejezésére, hogy milyen pozitív események történtek. A gyermekek születésénél örömtelibb esemény nehezen képzelhető el. A mozgalom aktualitását a jelenlegi helyzet is adta határozottan, hiszen most tényleg szükség van arra, hogy a pozitív gondolatokat és az örömteli dolgokat erősítsük, valamint az optimista üzenetek felé forduljunk.

Az anyák napja volt a másik apropója annak, hogy ezekben a napokban adtuk át a babazászlókat a védőnőknek. A védőnőkre azért került a választás, mert ők már a fogantatástól kezdve ott vannak az édesanyák, a család mellett. Figye­lemmel kísérik a magzat fejlődését és később, születés után a gyermek egészségi állapotát, illetve a család életét is segítik, gondozzák – mondta hírportálunknak Kámánné dr. Bari Bernadett (Fidesz–KDNP) frakcióvezető.

Az eseményen részt vett a település alpolgármestere, Hajdú Miklós, aki elmondta, hogy nagyon örül a kezdeményezésnek, mert ez megegyezik a városvezetés céljaival is. A jövőben tehát Baján, az újszülöttek tiszteletére, a védőnői szolgálat épületére egy-egy rózsaszín vagy kék zászlót helyeznek ki, attól függően, hogy kislány vagy kisfiú született.

A babazászlót a védőnői szolgálat épületére helyezik ki
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában