CSÓLYOSPÁLOS / KISKUNMAJSA

2021.05.07. 06:55

Jövő nyáron már felújított úton közlekedhetnek

A majsai kistérség valamennyi fontosabb közútja megújulhat a következő esztendőkben.

Tapodi Kálmán

Kiskunmajsától egészen a megyehatárig megújulhat a Csólyospáloson áthaladó főút

Fotó: Tapodi Kálmán

Kormányhatározat született arról is, hogy a Kiskunmajsáról Szegedre vezető 5405-ös számú összekötő út mintegy 15 kilométeres szakaszát felújítják egészen a megyehatárig. Az útépítés előkészületei a napokban megkezdődtek. A Csólyospálost kettészelő, nagy forgalmú közút felújítását már nagyon várják a községben.

– A napokban online munkaértekezletet tartottunk a beruházással kapcsolatban, amin a kiviteli terveket készítő budapesti cég és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselői vettek részt.

A felújítást a korábban rögzítetteknek megfelelően, a kiskunmajsai, szegedi úti hídtól egészen Csongrád-Csanád megye határáig végzik el

– számolt be hírportálunknak Á. Fúrús János, csólyospálosi polgármester.

Hozzátette: a felújítandó útszakasz mindkét oldalán, egy-egy méter szélességben földpadkát készítenek, amely biztosítja a víz elfolyását az aszfaltról. Az úttestre a teljes hosszon két réteg aszfaltot terítenek, amelynek a vastagsága minimum hét centiméter lesz. A csatlakozó földutak esetében klasszikus, 40–50 méteres, úgynevezett sárrázókat nem készítenek, viszont – elsősorban a felújított út védelme miatt –, a dűlőutak hat-nyolc méteres, leaszfaltozott szakasszal kapcsolódnak a főúthoz. A kivitelezés során az egész szakaszon kicserélik a közlekedési táblákat is.

– Reményeink szerint legkésőbb jövő nyárig végeznek a kivitelezéssel és akkor végre kátyúktól mentes, jó úton lehet majd közlekedni a két település között – közölte Á. Fúrús János.

Kiskunmajsától egészen a megyehatárig megújulhat a Csólyospáloson áthaladó főút
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában