edzés

2021.05.22. 09:07

Ismét lehet mozgásfejlesztő tornára járni Baján

Újra beindultak a mozgásfejlesztő foglalkozások Gaál Andrea mozgásfejlesztő pedagógus, aerobikedző vezetésével.

Márton Anna

Gaál Andrea mozgásfejlesztő és a Lurkó csapat

Fotó: Márton Anna

Az edző több videót is készített az elmúlt hónapokban, amikor nem lehetett személyes foglalkozásokat tartani, ezeket a közösségi hálón, a videómegosztó portálon is közzé tette. Voltak olyan gyermekek, akik nem hagyták abba a tornát, sőt bevonták a szüleiket, nagyszüleiket, valamint fotót is küldtek az edzőnek a közös tornákról.

– Az elején nagyon fáradékonyak voltak, de ma már elmondhatom, hogy bár nehezen, de legtöbben visszarázódtak. Sajnos kevesebben jöttek vissza, mint ahányan előtte voltak. Remélem, szép lassan újra felzárkózik mindenki, hisz a legfontosabb, hogy mozogjanak a gyermekek, ne maradjanak a négy fal között – osztotta meg tapasztalatait az újraindulásról Gaál Andrea mozgásfejlesztő pedagógus, aki nyolc-kilenc évvel ezelőtt kezdett foglalkozni a kicsikkel, és ma már két korcsoportban dolgoznak.

Vannak a legkisebbek, ők kettőtől négy éves korig, csak heti egy alkalommal, egy félórás mozgásfejlesztésen vesznek részt, a nagyobbakkal heti két alkalommal egy-egy órában foglalkozik. A mozgásfejlesztő torna a természetes nagy mozgásokra van felépítve, a futásra, járásra, szökdelésre, ezek a nagy mozgások későbbiekben minden sport alapját képezik. Ugyanakkor ezeknek a mozgásoknak köszönhetően fejlődik a gyermekek állóképessége, koordinációja és rugalmassága. A Lurkó tornán ezeket gyakorolják a gyerekekkel játékos formában.

A mozgásfejlesztő torna hat az idegrendszerre és a testi képességekre.

A fitneszedző munkássága során csak felnőttekkel foglalkozott, de időközben észrevette, hogy nagy igény van a gyermekek mozgásfejlesztésére.

– A kicsik részére nem sok fejlesztő mozgásforma van, ezért kell egy olyan torna számukra, ami irányított mozgásokat foglal magába. Nagyon fontos, hogy minél előbb elkezdjék és megtanulják. A nagyobbaknál egyre több a problémás gyerek, a figyelemzavaros, a fejlesztés nem mindig elég, itt nálam a problémás gyermekek is fejlődnek, mert a mozgás segít. Mi sokat futunk, játszunk, úgy látom, hogy jól érzik magukat és szerintem ez a legfontosabb a mozgásfejlesztés mellett – mondta Gaál Andrea.

Gaál Andrea mozgásfejlesztő és a Lurkó csapat
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában