rendezvény

2021.05.24. 10:57

Idén is elmarad a főtéri fesztivál Baján

Nem lesz idén sem halászléfőző fesztivál, csupán hat városrészben rendezik meg kisebb csoportok részére a halfőzést.

Márton Anna

Tiszai halászlét merítenek kis bográcsba a halászlé hungarikummá nyilvánítása alkalmából szervezett rendezvényen a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvényen 2017. április 7-én. A Hungarikum Bizottság március 21-én a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, valamint a tiszai halászlét.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Baja Marketing Kft. idei terveiből az is látszik, hogy a Szentháromság téren nem terveznek semmilyen rendezvényt megtartani. Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője ezzel kapcsolatban érdeklődött, hogy ha nincs, és nem is terveznek rendezvényt, akkor miért nem nyitják meg a Szentháromság tér lezárt szelvényét.

Korábban arra hivatkozva zárták le és tiltották meg a parkolást, hogy ott rendezvényt tartanak. Az elmúlt időszakban bár semmilyen programot nem szerveztek erre a helyre, nem adták át a forgalomnak a lezárt szelvényt. Rövid választ kapott Kámánné dr. Bari Bernadett frakcióvezető a városvezetéstől, miszerint tervben vannak rendezvények, ennél több információt azonban nem sikerült megtudni.

A város alapítása 300. évfordulójára 1996-ban szervezték meg először a halászléfőző fesztivált.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában