divat

2021.05.12. 17:25

Halasi csipkével díszítették a ruhakollekciót

Hrivnák Tünde nemrég mutatta be az új, halasi csipkével díszített ruhakollekcióját. Az egyedi darabok azt az üzenetet hordozzák, hogy az értékeink legyenek állandóak.

Mester-Horváth Nikolett

Az új kollekciót várhatóan a június 25-ei jubileumi csipkekiállításon mutatják be

Fotó: Perl János

A Pro Urbe és Józsa Judit Magyar Viseletért díjas divattervező, Hrivnák Tünde a napokban online mutatta be az új, halasi csipkével díszített „A csipkék királynője” hangulatot idéző ruhakollekcióját. Az immár harmadik By Me Miracle luxuskollekcióban továbbra is a fekete-fehér örök divat színkombináció dominál, ami tökéletesen illeszkedik a közel 120 éves, különleges tudást magában hordozó eredeti halasi csipkéhez. A klasszikus színpár mellett a kék szín árnyalatai is megtalálhatók az alkalmi ruhák között. Hrivnák Tünde elmondta, hogy a színválasztás ihletadói maga a halasi csipke kék színe mellett a csipkemúzeum új arculatának tónusai és a víz színei voltak.

Az új kollekciót várhatóan a június 25-ei jubileumi csipkekiállításon mutatják be
Fotó: Perl János

Az egyedi darabok értékét növeli, hogy olyan ruhákról van szó, amiken a hatvanféle különböző kézi öltést tartalmazó, teljes egészében kézi munkát igénylő halasi csipke általában két hónapig készül. – Ezek a ruhák azt az üzenetet hordozzák magukban, hogy az értékeink legyenek állandóak a mindennapjainkban. Azoknak a nőknek ajánlom, akik a szépségre, esztétikumra és egy rendkívül különleges, időtálló értékkel díszített ruhára vágynak – hangsúlyozta Hrivnák Tünde. A divattervező azt is elárulta, hogy a lepke is, ami az ő egyik kedvenc csipkéje, megjelenik az új kollekcióban.

A tervek szerint a járványügyi helyzet miatt májusról június 25-re halasztott XX. Nemzetközi Csipkekiállítás és Találkozó nyitóünnepségén tekinthetik meg élőben az érdeklődők az új, halasi csipkével díszített kollekciót, divatbemutató keretében.

Fotó: Perl János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában