bács-kiskun

2021.05.05. 13:37

Fókuszban a határon túli kulturális értékek

Május 6-án, csütörtökön tartják meg a DEMÓ – Digitális Edukációs Múzeumi Órák – negyedik ingyenes napját az általános és középiskolások számára. Az országos programból a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény is kiveszi a részét. A regisztráció a napokban kezdődött el a Demó 4 weboldalon.

Sebestyén Hajnalka

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében a Virtuális Mozaik Múzeumtúra fókuszában ezúttal a határon túli magyar kulturális, történelmi és művészeti értékek szerepelnek a helyi múzeumok közreműködésével. Az eseményen közel húsz múzeum vesz részt Felvidéktől Erdélyen és a Muravidéken át egészen az Őrvidékig, akikkel a digitális térben kalandozhatnak a diákok előre megadott feladatok, virtuális séták, online kvízek, edukációs videók használatával.

A feladatok irodalom, történelem és művészet témakörben kerülnek összeállításra, korosztályos bontásban, általános iskolák 5–8. évfolyama és a középiskolások számára.

A határon túli múzeumok saját gyűjtőkörükből osztanak meg feladatot a gyerekekkel, míg az anyaországi múzeumok az elcsatolt területek kultúráját, hagyományápolását, közös történelmünket dolgozzák fel.

A május 6-i Virtuális Mozaik Múzeumtúra határon túl és innen program szakmai házigazdája Balatoni József, alias Jocó bácsi, aki egy rendhagyó történelemórával és Redmenta kvízzel készül a gyerekek számára, mely fókuszában az elmúlt száz év áll. A DEMÓ 4 programban részt vevő múzeumok között található a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában