beruházás

2021.05.08. 11:55

Felújították a kiskunhalasi kerékpárút fahídját

A Halasi Városgazda Zrt. szakemberei mindössze egy nap alatt felújították a kiskunhalasi Kőrösi úti kerékpárút Dong-ér-csatorna felett húzódó fahídját. Fülöp Róbert kiskunhalasi polgármester hétfőn jelentette be közösségi oldalán a tervezett beruházást, amit kedden már sikeresen meg is valósítottak a szakemberek.

Mester-Horváth Nikolett

20210504, Kerékpárút fahídja, felújítás, Kiskunhalas, Bács-Kiskun, Mester-Horváth Nikolett, Petőfi Népe

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A helyiek körében népszerű kerékpárútvonal hídját a település önkormányzata saját forrásból újíttatta fel. A projekt összköltsége megközelítőleg négymillió forint volt, a kivitelezést az önkormányzat saját cége, a Halasi Városgazda Zrt. végezte – közölte érdeklődésünkre Farkas Dániel, a halasi önkormányzat stratégiai tanácsadója.

A Halasi Városgazda Zrt. szakemberei a híd szinte teljes szerkezetét lecserélték
Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A városháza munkatársa elmondta továbbá, hogy a felújítást a híd állapota indokolta, ami az elmúlt években nagyon leromlott, a faszerkezet erősen korhadttá vált. Emiatt az a döntés született, hogy a régi szerkezetet szinte teljes egészében elbontják, helyére pedig egy új elemekből álló híd került, biztonságosabbá téve a közlekedést.

A felújítási munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomlassítás volt, a híd gyalogos- és kerékpáros-forgalmát az 53-as főút fél sávjára terelték.

A Halasi Városgazda Zrt. szakemberei az új elemeket rögzítik a hídon
Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában