galériával

2021.05.29. 14:46

Fél évszázada ápolják a katonai hagyományokat Kiskőrösön

Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepelte szombaton a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja a helyi művelődési házban. A jelenleg közel százhúsz főt számláló egyesület a bajtársi szellem erősítését és a katonai hagyományok ápolását tűzte ki célul fél évszázada.

Mester-Horváth Nikolett

20210529, Kiskőrösi Helyőrség Nyugállományú Klub, ötven éves, ünneőpség, Kiskőrös, Mester-Horváth Nikolett, Bács-Kiskun, Petőfi Népe

Az ünnepélyes zászlófelvonás után Gárdonyi Sándor őrnagy ismertette Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntőlevelét, amiben háláját fejezte ki a kiskőrösieknek a példás együttműködésért, a segítségre szorulók támogatásáért, az érdekvédelemért, valamint az együvé tartozás tudatának erősítéséért.

Ezt követően Fadgyas István, Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klub elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Felidézte a klub 1971-es alapításának történetét, jelentős eseményeit és említést tett az egyesület meghatározó tagjairól is.

– Ennyi idő alatt egy közösség életében megszámlálhatatlan esemény történik, lehetetlen mindenről beszámolni, de fontos feleleveníteni azokat markáns történéseket, amik a klub életét alapjaiban határozták meg

– zárta köszöntőjét Fadgyas István.

Az ünnepi beszédek után a jubileumi esemény részeként elismeréseket adtak át a honvédelem érdekében huzamosabb ideig végzett kiemelkedő teljesítményekért. Az ünnepség koszorúzással zárult a Helyőrségi Emlékparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában