járványügyi szabályok

2021.05.18. 13:33

Elhalasztják két héttel a Sárkányhajó Kupát Kalocsán

A tervek szerint ezen a hétvégén tartották volna, de nem következett be az a szabályenyhítés, amiben bíztak, így elhalasztják a nagy hagyományokkal rendelkező Sárkányhajó Kupát, tudatta a Vajas-parton tartott sajtótájékoztatón a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület elnöke.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Bolvári Ferdinánd kihangsúlyozta: szervezetük először vesz részt szervezőként a gyermek- és ifjúsági önkormányzat rendezvényén, amelyből tavaly már a tizedik került volna megrendezésre – akkor az első járványhullám miatt kellett lemondani. Ebben az évben mindenképpen megtartják, mert úgy intézték, hogy a naptárban szabadon mozgatható esemény legyen.

– Két héttel eltoljuk, tehát június 3-4-5-én kerül megrendezésre, természetesen a járványügyi intézkedésekkel összhangban. Ha addig nem oldaná fel a kormány a rendezvényszervezési tilalmat, akkor újabb időpontot jelölünk ki – húzta alá Bolvári. – Szerencsére van két sárkányhajó, ami az egyesületünk birtokában, állandóan itt van. Ha ezek bérelt hajók lennének, mint az előző években, akkor le kellett volna mondani a kupát – fűzte hozzá, megjegyezve: a programszervezésre felkért alvállalkozók és fellépők szintén kalocsaiak, és az év ezen időszakában még rugalmasak tudnak lenni az időpontot illetően.

A tájékoztatón kiderült: a gerillakertészek az eszközökön felül anyagilag is támogatják a rendezvényt lebonyolító GYIÖK-öt, hiszen korábbi CLLD-pályázatukban nemcsak a felszerelés, hanem az aktuális kupa költségei is szerepeltek.

Bíznak abban, hogy a járványügyi intézkedések hamarosan felpuhulnak, hiszen még a tanév ideje alatt szeretnék megtartani az elsősorban diákokra koncentráló programot. Az első két napon hagyományosan az általános és középiskolai futamokat tartják meg, míg az utolsón a felnőttek versenyezhetnek.

Bolvári Ferdinánd hangsúlyozta: lévén a kupa pályázati támogatást élvez, a korábbi versenyekkel ellentétben minden résztvevő számára ingyenesek a futamok, és persze a nézők is díjmentesen tartózkodhatnak a helyszínen.

Bolvári Ferdinánd a sajtótájékoztatón
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában