verseny

2021.05.26. 15:25

Az ország legjobbjai között végeztek a kecskeméti diákok

Kimagasló eredményt értek el az országos versenyen a Katedra Általános Iskola és Középiskola diákjai.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A 2020/2021-es tanévi Ágazati és Ágazaton Belüli Specializáció Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenye, azaz az ÁSZÉV kiemelkedik az éves tanulmányi versenyek sorából. Ezen belül a képző- és iparművészeti ismeretekből már nem először értek el kimagasló eredményt a kecskeméti Katedra Általános Iskola és Középiskola diákjai. Ezúttal két 12. évfolyamos diák­lány végzett az ország legjobbjai között.

Bartha Lilla (balra) és Kovács Adrienn

Kovács Adrienn és Bartha Lilla jutott be a tanulmányi verseny döntőjébe. A diáklányokat Zsolczai Balázs rajzot oktató művésztanár, és Tokodi Anita művészettörténet tanár készítette fel. A végeredmény most született meg: Kovács Adrienn országos 2. helyen, Bartha Lilla országos 9. helyen végzett. Ebben az évben – a járványhelyzet miatt – nem a teljes versenyfeladatot kellett megoldaniuk, rajz- és művészettörténeti tudásukkal bizonyítottak.

Mindkét tanuló örömmel vett részt a szakmai megméretésen, és terveik szerint érettségi után maradnak az iskolában 13. évfolyamon. A Szentesről származó Kovács Adrienn leginkább portrékat szeret rajzolni, de a kézműveskedés is közel áll hozzá, fest, textilezik, horgol, hímez és a szobrászatot is próbálta. A jövőjét a művészeti pályához kötődve képzeli el, de ötvözve más szakmával.

A Tatárszentgyörgyön élő Bartha Lilla kiskorától szeret alkotni. Hosszabb távon a művészeti egyetem látványtervezés szakában gondolkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában