ajándék

2021.05.18. 19:02

Az elismerés mellett egy kerékpárt is kapott Jakabszállás

Tavaly kerékpárosbarát kitüntető címet kapott Jakabszállás, ezért a napokban egy kerékpárt ajándékozott a városnak az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Sebestyén Hajnalka

Szabó György Róbert

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A napokban ajándék kerékpárt kapott az önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól, annak apropóján, hogy Jakabszállás tavaly egyike volt azon településeknek, mely elnyerte a Kerékpárosbarát kitüntető címet.

– Váratlanul érkezett a kerékpár, de nagy örömmel fogadtuk. Nem is tudtunk arról, hogy a díj mellé ez is jár. Az önkormányzat dolgozói, így én is használom majd a napi ügyek, feladatok elvégzéséhez. Nagyon masszív, erős vázzal rendelkezik, így biztosan sokáig tudjuk majd tekerni – mesélte Szabó György Róbert polgármester.

A település tavaly nyáron pályázott a díj elnyerésére. Az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg Jakabszálláson, mely a biztonságos kerékpározást segíti. Közel 2,8 kilométer hosszú új kerékpárút épült a településen, mely biztosítja a kényelmes és biztonságos eljutást a munkahelyekhez, boltokba, fontosabb intézményekhez. Három új, térfigyelő kamerával felszerelt kerékpártárolót alakítottak ki, a templomnál, a temetőnél és a polgármesteri hivatalnál. Az utóbbi fedett.

Az önkormányzat elkötelezett a biztonságos kerékpározás minél fiatalabb korban történő elsajátításában is. Így tavaly a Fészek óvoda gyermekeinek húsz darab kiskerékpárt, bukósisakot és láthatósági mellényt vásárolt. Az óvodában már több alkalommal a helyes kerékpározást bemutató programokat is rendeztek.

Mindezek mellett megalakult a Jakabi Bringások Köre, amely, ha erre van lehetőség és a járványügyi szabályok engedik, kerékpártúrákat szervez, például a közeli parkerdőbe.

Szabó György Róbert
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában