verseny

2021.05.23. 09:00

Agrárgépészekké válhatnak a jánoshalmi diákok

Kiválóan teljesítettek a Déli Agrár Szakképzési Centrum Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 11.K osztályos mezőgazdasági gépésztechnikus tanulói a “Legyél Te is Agrárgépész” (LETIA) Országos Bajnokságon. Az iskola két csapat is bejutott a legjobb három csapat között a döntőbe, amely már önmagában is fantasztikus eredménynek számít, majd a döntőben az első és a harmadik helyezést szerezték meg a jánoshalmi diákok.

Pozsgai Ákos

Az idei tanév versenyére 23 csapat nevezett, amely szep­tember vége óta folyamatosan teljesítette a feladatokat. Az országos pandémiás helyzetre való tekintettel a gyakorlati feladatokat is online módon kellett végrehajtaniuk, vagy videó formájában beküldeniük. A döntőbe jutott csapatok számát is korlátozták, a 6 helyett most csak 3 csapat juthatott be.

A döntőt Baján rendezték, és eredetileg személyes jelenléttel szerették volna megtartani, de a járványügyi korlátozások sajnos ezt sem tették lehetővé, így online módon került rá sor. A feladatok között szerepelt többek között napi karbantartás, sematikus rajz készítése, kvíz és kreatív vers készítése is, melyeket a diákok kiválóan teljesítettek.

A Déli Agrár Szakképzési Centrum Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Amatőr Gépészek nevű csapata végzett az első helyen, a csapat tagjai: Nagy József, Tarnai Tamás, Zsigó Bence, Kovács Krisztián és Vukovics Gergő. A harmadik helyet a Szakisokk csapata szerezte meg, a csapattagok: Wéber Balázs, Győri Balázs, Farkas Sándor, Zsámboki Szabolcs és Farkas Aurél. A versenyző diákok felkészítő tanára Juhász Zoltán volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában