kiskunhalas

2021.05.26. 07:00

A pápa is áldását küldte a címzetes apátnak

Születésnapja alkalmából köszöntötték Talapka Istvánt, a hetvenéves kanonokot.

Pozsgai Ákos

Sokan felköszöntötték a kiskunhalasi plébánost

Fotó: Pozsgai Ákos

Születésnapja alkalmából köszöntötték Kiskunhalason a felsővárosi Jézus Szíve katolikus templom plébánosát, Talapka István kanonok, címzetes főapátot. A halasi papot díszlevélben köszöntötte és Ferenc pápa apostoli áldását küldte Konrad Krajewski lengyel katolikus püspök, bíboros, a Szentatya főalamizsnása is.

Talapka István plébános három és fél évvel ezelőtt érkezett Kiskunfélegyházáról és vette át Csernák Pál addigi plébánostól a kiskunhalasi felsővárosi Jézus Szíve katolikus templom és plébánia vezetését. A kanonok és címzetes főapátot 70. születésnapja alkalmából hívei körében köszöntötte Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere és Kuris István László alpolgármester, akik magukkal hozták és átadták azt a díszlevelet, amelyet Konrad Krajewski bíboros küldött a Vatikánból a halasi városhá­zára Talapka István plébánosnak címezve.

A Szentatya főalamizsnása Ferenc pápa áldását is küldte a dísziratban, amelyet Kuris István László alpolgármester nyújtott át és tolmácsolt Talapka István plébánosnak.

– A jó pásztorok nemcsak megőrzik a nyájat, hanem gyarapítják is. Mi hisszük, hogy ön szerepel a legjobb pásztorok listáján, hiszen a felsővárosi plébánia közösségét nemcsak megőrzi, hanem gyarapítja is. Lehet szó akár a hívek közösségéről, akár istenházáról, a templomról. A Szentatya, Ferenc pápa szívből adja apostoli áldását főtisztelendő Talapka István kanonok, címzetes apát részére 70. születésnapja alkalmából. Kérve a boldogságos Szűz Máriát, a közbenjárását és Isten áldását – mondta az alpolgármester.

A felsővárosi katolikus hívek nevében Oláh András köszöntötte Talapka Istvánt, emlékeztetve, hogy amióta köztük van, sok fizikai és lelki lábnyomot hagyott maga mögött, segítve és szolgálva a kiskunhalasi katolikus közösséget. Az atya megköszönte a sok jókívánságot és imádságot, tisztelete jeléléül a születésnapi köszöntőt követő szentmisét a jelenlévőkért és a testvérek elhunyt szeretteiért ajánlotta fel.

Sokan felköszöntötték a kiskunhalasi plébánost
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában