tábor

2021.05.15. 18:49

A családi életre való felkészülést segítik Bugacon

A családi életre való felkészülés lesz a lelkigyakorlatos tábor fő témája a bugaci Hittanyán.

Vajda Piroska

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Samborskyi

Idén nyáron harmincadik alkalommal rendezik meg a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye legnagyobb ifjúsági lelkigyakorlatos táborát a Hittanyán. Ezúttal a családi életre való felkészülés lesz a tábor fő témája – tájékoztatta a baon.hu-t dr. Finta József általános helynök. Mint mondta, napjainkban azt láthatjuk, hogy egyre hosszabbra nyúlik a fiatalok párkeresési időszaka, egyre nehezebben alakulnak ki boldogító párkapcsolatok, s még nehezebben és ritkábban válnak tartóssá, lesznek házassággá és családdá. Ezért a harmincadik lelkigyakorlatos tábort Pár kapcsolat? vagy párkapcsolat? Igaz férfi, valódi nő, boldog család címmel rendezik meg a Hittanyán augusztus 1–8. között.

A tábor programjában helyet kapnak a témában járatos papok, szerzetesek, világi szakemberek előadásai, melyeket kis csoportokban, beszélgetés során mélyíthetnek el a fiatalok. A lelkigyakorlatos jelleget erősíti a napi gitáros szentmise, a közös imádság, a szentségimádás. A táborral kapcsolatban bővebb információ a hittanya.hu oldalon olvasható.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában