Kecskemét / videóval

2021.04.27. 17:27

Veterán tűzoltóautóval oltották el a lángoló autót

Az ország legkülönlegesebb tűzoltójával oltottak el egy lángoló Opelt, amit a ‘90-es évek előtti idők magyar utcaképét megidéző Gehilio’s Garage Youtube csatorna videós csapata örökített meg.

Horváth Péter

Forrás: Gehilio's Garage

Fotó: Youtube

Az 1970-es évjáratú Mercedes gépjárműfecskendő a tűzoltó hagyományokat ápoló kecskeméti Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület birtokában van és a mai napig kiválóan működik, vonulásra kész. Az ötödik X-et is átlépő autót Balázs István, az egyesület tűzoltóparancsnoka mutatta be.

A parancsnok beszélt arról, hogy mennyiben más ez a technika, mint a maiak. Elsősorban sebességben és védelmi berendezésben mutatkozik különbség, vagyis lassabban megy és lassabban is áll meg, mint a modern gépek, de ha adott a lehetőség, 97 kilométer per órás sebességgel is képes hasítani. A parancsnok jellemzése szerint ez a mai gépjárműfecskendők ősanyja, már beépített, 1600 literes oltóvíz tartállyal rendelkezik, ami előremutatóan üvegszálból készült. A tűzoltóautó képes normál és magas nyomás előállítására is, az alkalmazott tömlő keresztmetszetétől függően.

Az autó a tömeges káresetek kezeléséhez teljeskörűen felmálházott, van benne láncfűrész, és az egyéb szükséges eszközök, valamint két légzőkészülék sűrített levegővel és minden tűzoltó számára védőfelszereléssel ellátott.

További érdekességeket a videóban láthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában