kiskunhalas

2021.04.15. 06:55

Újabb ipari parkot hoznak létre a volt szovjet laktanya területén

Bővíti a már meglévő Majsai úti ipari parkját a halasi önkormányzat és egy újabb ipari parkot hoz létre a Szegedi úton, a volt szovjet laktanya területén. A két projektre együttvéve összesen 681 millió forint európai uniós forrást nyert korábban a város.

Pozsgai Ákos

A volt katonai épületek nagy részét felújítják

Fotó: Pozsgai Ákos

A Szegedi úton, a volt katonai bázis területén elsőként két kiskunhalasi cég, a mezőgazdasági gépeket és alkatrészeket forgalmazó Habi Kft. és az építőiparban jeleskedő Színvonal Bau Kft. alakít ki magának telephelyet. A területen megkezdődtek a tényleges kivitelezési munkálatok, a volt katonai épületek nagy részét nem bontják el, hanem felújítják. A legénységi épületekből irodaházak, az egykori hangá­rakból műhelyek, raktárak és irodák lesznek kialakítva.

A terület lőszermentesítése már korábban megtörtént, ezért most elsősorban az évtizedek alatt kinőtt bokroktól és a fák egy részétől tisztították meg a területet, valamint távolították el a felesleges terep­tárgyakat.

A kiskunhalasi önkormányzat 381 millió forintot nyert a Szegedi úti egykori katonai bázis területén kialakítandó ipari parkra.

– A következő évek egyik fontos feladata lesz Kiskunhalason a helyi gazdaság fejlesztése, amely már az előző önkormányzati ciklus ideje alatt elkezdődött, akkor az iparűzési adó mértékét csökkentette az önkormányzat

– emlékeztetett korábban Fülöp Róbert polgármester.

A gazdaságélénkítő intézkedések része a Majsai úton már meglévő I. számú ipari park fejlesztése is, amelyre 300 millió forint európai uniós forrást nyert a város. Ezen a területen bővítik a közműhálózatot, meghosszabbítják az ipari parkon átvezető utat és csatlakoztatják a Majsai úthoz.

Az önkormányzat igyekszik megfelelő teret biztosítani a betelepülni szándékozó vállalkozások beruházásaihoz. Vállalkozásfejlesztési és klasztermenedzsment-szolgáltatásokat is biztosít a vállalkozások számára. Két darab munkagépet is vásárol az önkormányzat, így képessé válik önköltségi áron karbantartani az ipari park területét, ezzel is támogatva a betelepülő vállalkozásokat, segítve a helyben történő foglalkoztatást és a helyi vállalkozói erő versenyképességének erősödését.

A volt katonai épületek nagy részét felújítják
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában