videóval

2021.04.18. 16:52

Tánccal mutatja be a frontvonalban zajlók munkáját a nagykőrösi bölcsőde

A Jerusalema kihíváshoz csatlakoztak a Nagykőrösi Városi Bölcsőde munkatársai és videóban, az ismert dallamra táncolva mutatják be a frontvonalban zajló munkájukat.

Horváth Péter

Az egész világot meghódította már a Jerusalema örömtánc kihívása. A dél-afrikai Master KG és Nomcembo közös dalának fülbemászó dallamaira először egy angolai tánccsoport mutatta be saját koreográfiáját, amivel bemutatták az afrikai ország szépségét és életörömöt sugároztak még a járvány sújtotta időkben is. Világszerte videók tömege kerül fel a közösségi oldalakra és a szinte intézményesült koreográfiát az apácáktól a kórházi dolgozókig rengetegen eltáncolták már, hitet és reményt közvetítve a bizonytalanságban.

A Nagykőrösi Városi Bölcsőde dolgozói is csatlakoztak a kihíváshoz és elkészítették a saját videójukat, melyben bemutatják a frontvonalban zajló munkájukat és persze az ismert tánclépések sem maradhatnak el: ütemre kezdik hajnali szolgálatukat a dolgozók, ritmusra keverik a tésztát a konyhában és söprik fel az udvart. Az öt és félperces videó alján pedig a bölcsőde munkatársai a szülőknek szóló pozitív üzenete olvasható:

“Bölcsődében dolgozunk. A frontvonalban dolgozunk. Hajnalban érkezünk, hogy időben munkába indulhass. Azért vagyunk, hogy gondozzuk, neveljük gyermekedet, s hogy jó helyen tudd, míg dolgozol. Mi tudjuk, hogy számodra gyermeked a legfontosabb, s ha ő biztonságban érzi magát velünk, te is kiegyensúlyozott vagy. Munkádat pontosan végzed, a főnököd elismer téged.

A frontvonalban dolgozunk. Ismerjük gyermekedet. Tudjuk, napközben mivel tölti szívesen idejét. Tudjuk, mikor boldog, mikor bántja a lelkét valami és tudjuk, hogyan vigasztaljuk, ha szomorúnak látjuk. Szokott emlegetni téged. Olykor sír is utánad. Ilyenkor mi megöleljük. Lájuk, hogy igényli a testkontaktust. A szoros testkontaktust, az ölbéli játékot, a simogatást és bármilyen hihetetlen, a PUSZIT.

A frontvonalban dolgozunk. Nem tudunk távolságot tartani. Ha kell, ölelünk. Mi nem helyetted szeretjük gyermekedet, mi csak a te szeretetedet egészítjük ki a hétköznapok során, amíg a gondjainkra bízod őt. Gyermeked néha a vállunkon sírja ki magát. Majd szépen lassan megnyugszik, letöröljük a könnyeit, s szalad játszani tovább. A frontvonalban dolgozunk. A hónapok során megtanuljuk kiismerni gyermekedet, megtanuljuk nyelvezetét. Rövid idő alatt nyitott könyv lesz számunkra minden egyes mozdulata, gesztusa. Tudjuk, hogy a szaftos tésztánál csak kopasz tésztát kér, megtanuljuk, hogy a paradicsomos húsgombócot paradicsomszósz nélkül szereti. A frontvonalban dolgozunk. Munkánk során gyermekedet engedjük játszani, megtanítjuk beszélni, esetenként járni. Mellettünk gyermeked megtanul kanállal enni, pohárból inni. A pelenkát lassan elhagyja, fokozatosan megtanulja a WC használatát, megtanul önállóan öltözni, türelmesen várni. Mi pedig napról napra boldogan meséljük neked, hogy mennyit fejlődött gyermeked. A frontvonalban dolgozunk. Nem kérjük, hogy hálás légy! Azt kérjük, bízz bennünk! Halld meg, amit mondunk!! Fogadd el a mindennapi tapasztalatainkat, ha gyermekeden változást látunk, ha bágyadtabbnak véljük a szokottnál. Higgy nekünk, mert rajtad kívül mi ismerjük igazán gyermeked!!” – írják a videóban és a közösségi videómegosztó oldalukon a videó alatti ismertetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában