Sokat javult az ötven napja lélegeztetőgépen lévő képviselő állapota

Ötven napja, hogy lélegeztetőgépre került Bányai Gábor, a (Fidesz-KDNP) kiskunhalasi 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője, aki koronavírus fertőzéssel került a Kiskunhalasi Mobil Járványkórházba, majd onnan átszállították a szegedi klinikára, ahol jelenleg is ápolják. A képviselő családja csütörtök délután közleményben tudatta, hogy sokat javult Bányai Gábor állapota, azonban továbbra is lélegeztetőgépen van.

Pozsgai Ákos

Fotó:

A politikus februárban kapta el a koronavírust, állapota súlyosbodott, ezért lélegeztető gépre is kellett kapcsolni.

– „Ma 50 napja, hogy Édesapánk lélegeztetőgépre került. Ez az 50 nap február 24-én 5 napnak indult, akkor a legrosszabb rémálmainkban sem hittük, hogy Apa tényleg ekkora bajba került, és hogy vele együtt mi is életünk legnagyobb megpróbáltatása elé nézünk” – írta csütörtök délutáni közleményében a Bányai család, és arról is hírt adtak, hogy sokat javult a képviselő állapota, már túl van a koronavíruson.

– „A kiskunhalasi, majd a szegedi orvosok és nővérek hittel teli kitartó munkájának, valamint az Önök imáinak köszönhetően Édesapánk állapota sokat javult. A koronavíruson mostanra sikeresen felülkerekedett, az általa okozott károk miatt viszont jelenleg is gépi lélegeztetésre szorul, mélyaltatásban tartják, de folyamatosan harcol azért, hogy ezt az állapotot is legyőzze!”

– áll a család közleményben.

A politikust, a családapát idézve azt írja a család: „Az elmúlt 50 nap tapasztalatával arra kérünk mindenkit, hogy ahogyan Édesapánk is írta, regisztráljanak és vegyék fel a koronavírus elleni oltást, amint lehetőségük nyílik rá, hogy minél hamarabb véget érjen az a rémálom, amin Édesapánk és mellette sok ezer magyar ember megy keresztül.”

A képviselő gyermekei azt kérik, hogy továbbra is imádkozzanak édesapjukért és minden beteg gyógyulásáért, valamint, hogy mindenki vigyázzon egymásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában