galériával

2021.04.30. 20:00

Ősszel nyit a felsőlajosi bölcsőde

Jó ütemben halad a 14 gyermek befogadására alkalmas új bölcsőde építése Felső­lajoson. A tervek szerint ez év szeptemberében már fogadhatja a gyermekeket az intézmény.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A település önkormányzata 144 millió forintot nyert tavaly a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálásában álló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán bölcsődeépítésre. A pluszkeretből, második körben megítélt támogatás felhasználásával, egy egy csoportszobás, 14 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül a településen. A kivitelezést a lajosmizsei Gomép Kft. végzi, a munkálatok március közepén kezdődtek, amit egyéves tervezési és közbeszerzési fázis előzött meg – tájékoztatta hírportálunkat Juhász Gyula, Felső­lajos polgármestere.

A bölcsőde épülete, azok különálló kiszolgálóhelyiségei az óvoda park felőli szárnyához épülnek hozzá, külön akadálymentesített bejárattal, csupán a melegítőkonyha lesz közös az óvodával. Az új bölcsőde, az óvodához hasonlóan, a Meserét Lajosmizsei Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde tagintézménye lesz, így indokolt esetben segítség lehet akkor is, ha a lajos­mizsei intézményben túljelentkezés van.

– A településen óvoda és alsó tagozatos iskola is működik, és most már lesz bölcsőde is, így még inkább képes kiszolgálni a település a kisgyermekes családokat. Ez megtartóerőnkhöz is hozzájárul, hiszen az alsó tagozat végéig el tudják helyezni gyermekeiket a családok Felsőlajoson – fogalmazott Juhász Gyula.

A műszaki átadást szeptember közepén tartják és várhatóan még abban a hónapban fogadhatja a gyermekeket az intézmény. Az eszközöket nem a beruházás keretében szerzi be az önkormányzat. Ezeket illetően hamarosan bekérik az árajánlatokat, hogy a szeptemberi nyitásra minden eszköz rendelkezésre álljon. A polgármester hangsúlyozta, hogy a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad, ezért biztos a szeptemberi kezdés.

A bölcsőde megépítésével három új munkahely is létesül. Az önkormányzat hamarosan kiírja a két bölcsődei nevelő és egy dajka számára az álláspályázatot, amit a település honlapján is megtalálhatnak majd az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában