verseny

2021.04.08. 09:52

Online is szívesen bemutatják a koreográfiáikat a kecskeméti táncosok

Online versenyeztek a TST-sek a Dance Universum országos táncversenyen.

Sebestyén Hajnalka

A TST csapata készen áll az újabb versenyekre

Forrás: baon.hu

Idén már másodszor hívták életre a TST-sek a Dance Universum táncversenyt, melyet ezúttal is online formában valósítottak meg. Az érdeklődés még nagyobb volt, mint februárban. Ez is jól mutatja, az amatőr és profi táncosok számára is nagyon hiányzik a versengés.

A rangos országos megméretésre az ország különböző pontjain működő tánciskolák 179 produkcióval neveztek be, melyeket a zsűri manó-, gyerek-, junior- és felnőttkategóriában értékelt. A szervező kecskeméti TST Dance Stúdió vezetője, tánckoreográfusa Váczi Nikolett a napokban adott számot az eredményekről.

– A mi tánciskolánk is jó példa arra, hogy a tanítványok mennyire várják már, hogy személyes jelenlét mellett versenyezhessenek. Mivel erre egyelőre még nem tudjuk, mikor lesz alkalom, így az online versenyek adta lehetőségekkel élünk – jegyezte meg Váczi Nikolett. – A Dance Universum táncversenyt én indítottam útjára több mint tíz évvel ezelőtt, erre saját tanítványaimat nem nevezem be. Velük más rangos megméretéseken indulunk – tette hozzá.

A Dance Universum online formában megszervezett táncversenyére a nevezők videóban küldték el produkcióikat.

Februárban az ország különböző pontjairól 155 videó érkezett, most 179. A zsűrizésben részt vett Barna Melinda színpadi látványtáncos, Kelemen Csilla mazsorettes, valamint Váczi Nikolett versenytáncos.

– Nagy elismerés számomra, hogy ezúttal még többen neveztek be, köztük egy másik kecskeméti tánciskola, a Fantasy Dance Company is. A terveim szerint április végén, az idei harmadik Dance Universumon már nemzetközi lesz a mezőny. Egy kicsit változtatunk is a forgatókönyvön. A zsűri értékelő munkáját a zoom program segítségével bárki élőben nyomon követheti. Ezzel egy kis nyomást is helyezünk a táncosokra, hiszen a zsűri arcmimikájából sokat kiolvashatnak majd. Így viszont izgalmasabbá válik a verseny, még ha csak online is – vélekedett Váczi Nikolett.

A kecskeméti TST-táncosok bár ezen a minősítő versenyen nem indulhattak, de rájuk is vár hamarosan több megméretés.

– Saját tanítványaimat más hazai és nemzetközi online versenyekre neveztem be. A Race Formation formáció mellett Korpácsi Hanna szólóban, valamint Elek Gáborral duóban lép majd fel, rajtuk kívül még egy junior- és egy gyerekcsapatot is szeretnék indítani. Sőt még én magam is táncolok, szólóban. A felkészülések megkezdődtek, nagyon bízunk a jó szereplésben, sok hónap személyes edzés kihagyás után is – mondta végül, majd elárulta, hogy a jumping csapatával is szeretne indulni saját kategóriájú versenyen.

Minősítések és különdíjak

A Dance Universum táncversenyen nincs vesztes. Minden táncos arany, ezüst vagy bronz minősítést kap a zsűri döntése alapján. A minősítés mellé jár az érem, a különdíjakhoz pedig az egyedi kupák. A versenyünknek több célja is van. Minden induló láthatja, milyen szinten van, így legközelebb egy nem „minősítő” versenyen már be tudja magát sorolni az indulókkal szemben. Továbbá szeretnék segíteni az utánpótlás versenytáncosok kinevelését, anélkül, hogy negatív élményekkel térnének haza a táncosok.

A TST csapata készen áll az újabb versenyekre
Fotó: baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában