környezetvédelem

2021.04.27. 14:31

Önkéntesek tisztítják meg a kecskeméti szabadidőközpontot

Útjára indították kedden a Zöld Programot, melynek keretében Kecskeméten a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület önkéntesei heti rendszerességgel megtisztítják az esetleges szeméttől a szabadidőközpont zöld felületét.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A Porta Egyesület és csoportjába tartozó Szenteste Alapítvány és a Wojtyla sorsközösség közel két évtizede aktívan kiveszi részét a város és a környék zöld felületeinek védelméből, tisztán tartásából. Ennek jegyében felajánlották a Benkó Zoltán Szabadidőközpontnak, hogy önkénteseikkel hetente egyszer felszedik az eldobott szemetet a területen. Minderről kedden tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen, a tó partján.

Farkas Pál, a Porta Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szólt. Elmondta, hogy ő maga is támogat minden olyan civil és egyéni szerveződést, mely segíti a környezetünk védelmét. Üdvözölte a Porta és a Wojtyla felajánlását, ráadásul egy nagyon frekventált területről van szó, melyet most a járvány alatt még többen látogatnak.

Fotó: Bús Csaba

A szabadidőközpontot működtető Hírös Sport Nonprofit Kft. vezetője, dr. Patay Balázs köszöntőjében hangsúlyozta: minden intézményük, így a szabadidőközpont esetében is nagy figyelmet fordítanak a tisztán tartásra. A szabadidőközpont egy nagy természeti terület a város szívéhez közel. Szerencsére kiemelt problémát nem jelent számukra a szemetelés, de mindig van hova fejlődni, így szívesen fogadják az önkéntes segítséget.

Ebben egyetértett vele kollégája, Csáky Csaba, a Szabadidőközpont létesítményvezetője is.

Végül Farkasné Pásztor Jolán, a Porta Egyesület titkára mutatta be a Porta csoport tevékenységét, majd Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója a tervezett új hulladékgyűjtők terveit vázolta. A tópart mellett lévő nyolc pad mellé szeretnének egy-egy szép kukát kirakni, hogy az arra sétálók abba helyezzék el a szemetet. Három darab költségét a Porta csoport állja, a többit pedig támogatók jóvoltából szeretnék megvalósítani.

Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában