galériával

2021.04.11. 17:17

Nagyszerű pihenőhely várja a kirándulni vágyókat a Tőserdő közelében

Egyetlen lehetősége maradt azoknak, akik már unják az ücsörgést a nagy fél között, méghozzá az, hogy kimennek a szabadba. Országunk, és köztük Bács-Kiskun megye is számos lehetőséget nyújt a természet szerelmeseinek, mi pedig most be is mutatjuk az egyik apró gyöngyszemet.

Bár szerdától újra látogatható a fodrász és a manikűrös, a bolt pedig nem zár be sötétedés előtt, a legfontosabb korlátozások továbbra is érvényben maradnak. Több mint egy éve küzdünk ezzel a mindannyiunk számára megterhelő időszakkal, a régi, megszokott életünk pedig már igencsak távolinak tűnik.

Egyetlen tapasztaltan gyógyhatással bíró ötlet azonban van a tarsolyunkban: a szabadtéri helyszínek nyújtotta élmények kihasználása.

Az ország számos pontján találhatunk remek kirándulóhelyeket, szabadtéri helyszíneket, ahol kiengedhetjük a gőzt, vagy csak kiszabadulhatunk egy kis időre a négy fal közül. Szerencsénkre azonban Bács-Kiskun megyénél messzebbre sem szükséges utaznunk ahhoz, hogy egy pihentető sétát vagy programot iktassunk be a napunkba.

Gyöngyszem Lakitelek és Tiszaalpár között

A Tősfürdő mellett, nem messze a Holt-Tisza partjától, néhány kilométerre a Nagy-tótól helyezkedik el a Tassi-ér, melynek mentén egy gát fut. A területet fák, nádas és zöld fű borítja, az itt elhelyezkedő vizes terület miatt pedig kedvelt helyszíne a kutyatartók délutáni sétájának. A gazdag növény-, és állatvilág miatt tökéletes helyszín kikapcsolódásra, fotózásra, sportolásra, de kellemes színtere egy piknikkel egybekötött randevúnak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában