rendezvények

2021.04.21. 14:59

Nagy érdeklődés kísérte a kalocsai István Napokat

Idén online rendezték meg a kalocsai Szent István napokat.

Gábor János

A legnépszerűbb mindig a sportnap, de idén nem tudták megtartani

Forrás: Gábor János

Fotó: Illusztráció

Bár a legnépszerűbb programelemeket semmilyen formában sem lehetett megtartani, elégedett a múlt heti Digitális István Napok rendezvénysorozattal a szervező Szent István Gimnázium. Az intézmény minden évben nagy, városi szintű érdeklődés mellett, személyes részvétellel rendezi meg a műveltségi és sportvetélkedő sorozatot, úgy, hogy a város más iskoláit szintén be-bevonja egyes versenykategóriákba. Az események ezúttal csak online térben zajlottak, de még így is várakozáson felüli érdeklődést váltottak ki.

– Szavalóverseny, művészettörténeti és Ady életéről készült kvíz, irodalmi puzzle, online szabadulószoba, ezek mind nagyon magas részvétellel zajlottak – sorolta a teljesség igénye nélkül a Kalocsai Szent István Gimnázium intézményvezető-helyettese. Farkasné Bekes Rita kérdésünkre elmondta: hiába szabályos még járvány idején is a szabadtéri mozgás, a hetet hagyományosan záró sportnapot nem tarthatták meg, mert rendre nagyon magas részvétellel zajlik, ami több helyszínre szétterelve sem lett volna biztonságos. Ugyanígy járt a korábban többszörös színházi telt házzal futó, kifejezetten az István Napokra összeállított színielőadás, amit próbák lehetősége nélkül nem sikerült elkészíteni.

– Így is nagyon szép számokat hoztunk: a vetélkedőkön általában 200 fő körül volt a részvétel – árulta el az egyébként kb. 250 fős összlétszámmal működő iskola intézményvezető-helyettese.

– Arra törekedtünk, hogy az egyes osztályok a saját digitális tantermeikben is új élményekkel találkozzanak, ezért közel húsz tanórán voltak ide kapcsolódó programok.

Három osztály járt online tárlatvezetésen a Petőfi Irodalmi Múzeumban, sőt, filozófia- és matematikaórán is előkerült Ady: például az ő verseinek a segítségével ismételték át a végzősök a kombinatorika és valószínűségszámítás témakörét – emelte ki.

Az István Napokon zajlott vetélkedők persze nem hivatalos versenyek is egyben – a legjobbakat a Kalocsai Szent István Gimnázium Tanulóifjúságáért Alapítvány és a Bajai Tankerületi Központ jutalmazta. A kategóriagyőztesek névsora a gimnázium honlapján, a szig-kalocsa.sulinet.hu-n olvasható.

A legnépszerűbb mindig a sportnap, de idén nem tudták megtartani
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában