Még nincs vége a nehéz időszaknak a vendéglátásban

A vendégek már nagyon várják az éttermek nyitását, ám erre még várni kell.

Barta Zsolt

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

„A jó időre várunk, mert akkor jönnek majd a vendégek. A 3,5 milliós oltottság után 30-40 főt tudunk majd az igények alapján leültetni a teraszon” – nyilatkozta a baon.hu-nak Borbényi László, a keceli Fürtös Étterem tulajdonosa. Mint mondta, a probléma az, hogy a cégének nem az étterem jelenti a legfőbb bevételi forrást, így nem kapott a vállalkozása munkahelymegtartó bérkiegészítést. Ettől függetlenül nem volt elbocsátás náluk. A korábbi években megszokott árbevétel 10–15 százalékát hozza a jelenlegi ételkiszállítás, de ez korábban is működött. A vendégeik várják már, hogy leüljenek egy jót ebédelni, sokan az iránt érdeklődnek, hogy jöhetnek-e már májusban egy svédasztalos hétvégi ebédre. Erre csak a teljes nyitás után nyílik lehetőség – mondta az üzlet­ember. Az azonban érződik, hogy hamarosan itt lesznek a ballagási, a bérmálási és egyéb családi ünnepek, mert az elszál­lításra történő előrendelések folyamatosan érkeznek az étteremhez.

Az izsáki Vino Étterem tulajdonosa korábban azt nyilatkozta a baon.hu-nak, hogy szíve szerint májusban rendezné meg a tésztafesztivált, de most még úgy tűnik, hogy el kell halasztani. Prikkel László elmondása szerint a pandémia miatt öt esküvőt mondtak le náluk, jelenleg kettő házaspár abban bízik, hogy – tologatva az időpontokat – előbb-utóbb a lakodalmakat meg lehet majd tartani. A déli ebédeltetés mindennap téma, ha jó az idő, akkor az udvaron – ahol korábban a tésztafesztiválokat is megtartották – lehet majd felszolgálni.

Flaisz Attila, a császártöltési Pincelakat Borház és Szálloda vezetője azt mondta, hogy a héthavi bezárás miatt nem könnyű a helyzetük. A részleges nyitás azoknak jó, akik vízparti kiszolgálók, vagy nagy terasszal bírnak. Több lakodalom maradt el, a csapatépítő tréningek, egyéb közösségi rendezvények hiánya óriási bevételkiesést jelentett, miközben a költségeket folyamatosan finanszírozni kellett.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában