Közel 12 ezer oltásnyi Pfizer vakcina érkezett a megyei kórházba

Szerdán újabb szállítmány érkezett a kecskeméti megyei kórház oltópontjára: 1950 ampulla Pfizer vakcina, mely 11700 oltást jelent – adta hírül közösségi oldalán az intézmény.

Hraskó István

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott SMS-ben behívót a soron kívüli oltásra.

Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer vakcinával történik.

A pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót, közülük 66 685 fő (85 százalék) jelent meg az oltáson és kapta meg a vakcinát.

Az akció előtti hetekben is már 33 634 fő pedagógus kapott oltást. Eddig tehát összesen több mint 100 ezer pedagógus már be van oltva.

A második körös oltás április 8. csütörtök és április 11. vasárnap között lesz, erre 100 013 fő kap SMS-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában