Kocsonyával mondtak köszönetet a félegyházi kórház dolgozóinak

Háromszázötven adag húsvéti kocsonyát ajándékozott a petőfiszállási önkormányzat a félegyházi kórház dolgozóinak. Ezzel szerettek volna köszönetet mondani áldozatos munkájukért – tudtuk meg Szász János polgármestertől.

Vajda Piroska

A frissen készített kocsonyát csütörtökön adták át a kórház dolgozói számára

Fotó: Vajda Piroska

A településvezető a baon.hu-nak elmondta, rendszeresen hordják be a petőfiszállásiakat a félegyházi kórházba koronavírus elleni védőoltásra és mindig azt tapasztalják, hogy rugalmasan, magas szakmai színvonalon látják el a pácienseket. Ezt a pozitív hozzáállást szerették volna a kocsonyával viszonozni, amiből mindenki kapott: a takarítók, a karbantartók, a kórház vezetősége, az orvosok és az ápolók egyaránt.

Azt is megtudtuk, hogy a húsvéti meglepetést a községi konyha dolgozói készítették. Negyven kilogramm sertésköröm, harminc kilogramm sertésfül, illetve füstölt sonka volt az alapja. Az elkészült kocsonyát főtt tojással díszítették. Az ízlésesen bedobozolt kocsonyát örömmel fogadták a félegyházi kórház dolgozói.

Csík Julianna telephely­vezető-ápoló hírportálunknak elmondta, nagyon jólesett mindenkinek, hogy vannak olyan települések, olyan csoportok, magánemberek, akik gondolnak azokra, akik folyamatosan a betegek mellett, a szűrő- és oltópontokon dolgoznak és harcolnak a vírus ellen. Hozzátette, erőt ad számukra, hogy ebben a nehéz helyzetben érzik a társadalom támogatását. Arról is beszámolt, hogy rendszeresen kapnak a környékbeli cégektől adományokat, péksüteményt, tejtermékeket, és természetesen vannak egyéni felajánlások is. Így kaptak nemrég egy ózongenerátort is – részletezte Csík Julianna telep­helyvezető-ápoló.

A frissen készített kocsonyát csütörtökön adták át a kórház dolgozói számára
Fotó: Vajda Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában