turisztikai beruházás

2021.04.08. 08:27

Kiskunmajsa közösen fejlesztett a testvértelepüléssel

Elkészült egy pajtaszínház is, ami kulturális programok helyszíne lehet a majsai ökotanyán.

Tapodi Kálmán

A majsai Nagyrét szélén, a csordakút közelében építették fel az ökotanyát

Fotó: Tapodi Kálmán

A vajdasági testvértelepüléssel, Topolyával fogott közös turisztikai beruházásba Kiskunmajsa önkormányzata. A határokon átívelő magyar–szerb program tervezése öt éve indult, melynek keretében Majsán felépülhetett egy turisztikai célokat szolgáló ökotanya. A település egykori közlegelője, a „Csordajárás” lett a beruházás helyszíne, ahol tavaly márciusban kezdődtek a kivitelezési munkák.

A majsai önkormányzat a Városgazdálkodási Intézmény bevonásával végeztette el a munkaterület előkészítését, melynek során a kiválasztott területet elegyengették, eltávolították a veszélyes fákat és megoldották az ökotanya vízellátását.

A napokban megtörtént az épületek műszaki átadás-átvétele is.

– Elkészült egy tanyaépület, egy gondnoki lakás a hozzátartozó kiszolgálóhelyiségekkel, egy pajtaszínház, valamint állatok és termények tárolására alkalmas épületek, egy góré és az ólak is elkészültek – mondta el Váraljai György pályázati koordinátor.

Az ökotanya udvarának rendezése is a Városgazdálkodási Intézmény feladata lesz. A tanyaudvarra növényeket és gyümölcsfákat is telepítenek. A tanya a későbbiekben, mint bemutatóhely működik majd, ahol a paraszti gazdálkodást, jellegzetes növényeket és állatokat is megismerhetnek a látogatók. Felépült egy pajtaszínház is, ami különböző kulturális programok helyszíne lehet.

A teljes programra több mint 496 ezer euró támogatást nyert a két település. A vajdasági partner Topolya Kapuja néven hozott létre egy látogatóközpontot, ami információs pont és találkozóhely is ­egyben.

A majsai Nagyrét szélén, a csordakút közelében építették fel az ökotanyát
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában