útinform

2021.04.25. 08:51

Itt számíthatunk megyénket érintő közúti munkálatokra

Cikkünkben összegyűjtöttük a vasárnap érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a vasárnapi napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak

Az M5-ös autópálya felé a budafoki kijárat után, a halásztelki kijáratig a külső-, az ún. gyűjtő-elosztó sávot lezárták, de mellette három forgalmi sáv továbbra is használható.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a Ráckevei Duna-hídon burkolatjavítási munkák zajlanak. A 20-as km közelében a külső sávot lezárták, emiatt napközben jelentősebb torlódás is kialakulhat, érdemes hosszabb menetidővel számolni.

Főutak

Baján

átépítik az 51-es és az 55-ös főút kereszteződését. A körforgalmú csomópont kialakítása miatt mindkét főúton korlátozásra készüljenek!

Az 52-es főúton,

Kecskemétnél, a Dunaföldvári úton, a bevásárlóközpontnál, a 4-es km-nél lévő hírközlő berendezésnél a városközpont felé a külső sávot lezárták.

Az 53-as főúton,

– Dunatetétlen és Akasztó között, Akasztó határában, a 13-as és a 17-es km között javítják a burkolatot. A 13-as és a 17-es km között, az aktuális munkaterületnél a fél útpályát lezárták.

– Kiskőrös és Soltvadkert között burkolatot javítanak. A 30-as és a 34-es km között lezárták a fél útpályát.

A 441-es főúton,

Nagykőrösön, a Ceglédi úton közművezetéket kötnek be. Cegléd felé a 15-ös km-nél felbontották a burkolatot, útszűkületen kell áthajtani.

Alsóbbrendű utak

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es km között a fél útpályát lezárták, mert az út mellett épülő kerékpárút helyén lévő fákat ritkítják. (5301-es)

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. (5301-es út)

Kamionstop

A hétvégi kamiontilalom ma (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben. Március 1-től a tiltás már a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (Euro 3-as) környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre is vonatkozik.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában