húsvét

2021.04.07. 10:32

Hímestojáskészítők vetélkedtek Solton

Csoki-, hungarocell és süteményalkotások is készültek Solton.

Lencsés P. Anna

Fábián Fanni lett az iskolás kategória győztese

Fotó: Lencsés P. Anna

Tojásfestő pályázatot írt ki a Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtár húsvét előtt. A pályázatra bármilyen technikával, bármilyen anyagra, bármilyen méretben készített hímes tojásokat vártak, természetesen a járványhelyzetre való tekintettel, online beküldött képen. Különféle korosztályokból, sokan küldték be az általuk elkészített tojások képeit, amelyek nemcsak a hagyományos díszített tojások voltak, hanem csokiból, hungarocellből, vagy sütemény alapanyagból összeállított és feldíszített alkotások.

A helyi kézművesekből álló zsűri, Nitsch Istvánné, Szondi Zsóka, Karsai Erika is online hozta meg döntését. Ők három kategóriában, bölcsisek és óvodások, iskolások, felnőttek csoportokat alkotva díjazták a nevezőket.

A legkisebbek közül első helyezést kapott Kovács Elina, második lett Szabados Barbara és harmadik Medics László és Medics Luca. Az iskolás kategóriában első lett Fábián Fanni, második Kecskés Réka, Értékes Lili egy második és egy harmadik díjat is kiérdemelt alkotásaival a döntéshozóktól. A felnőttek közül első lett Kovács Enikő, második Fröhlichné Csertő Györgyi, harmadik Értékesné Arnold Rita.

Online közönségszavazást is kiírtak a szervezők a beérkezett hímes tojásokra, ahol a legtöbb szavazatot Tóth Andrea kapta.

A díjazottak a szervező intézménytől fagyikuponokat és virágbolti ajándékutalványokat kaptak.

Fábián Fanni lett az iskolás kategória győztese
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában