állatgondozás

2021.04.21. 19:07

Ezer kiskacsát osztottak szét Kiskunhalason

Egy névtelenséget kérő vállalkozás ezer kiskacsát ajánlott fel a halasi önkormányzatnak.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy névtelenséget kérő vállalkozás ezer darab napos kacsát ajánlott fel a halasi önkormányzat felé, mintegy 350 ezer forint értékben. A szárnyasokat a város azon jelentkezők között osztotta szét hétfő délután, akik vállalták a felnevelésüket.

– Nem először érkezett a halasi városházára ilyen felajánlás, tavaly szintén ez a névtelenséget kérő vállalkozás ajánlott fel nagyobb mennyiségű, ingyen szétosztható kacsát – tudtuk meg Kuris István László alpolgármestertől. A városvezető elmondta azt is, hogy aki szeretett volna a napos kacsákból, annak előre kellett regisztrálnia az önkormányzat közösségi oldalán, megadva, hogy hány darab kiskacsát szeretne.

A mintegy harminc kiskunhalasi család között kiosztott kacsák akár négy kilóra is meghízhatnak – mondta az alpolgármester, hozzá­téve, hogy csak olyan helyre adtak a szárnyasokból, ahol tudják biztosítani az állattartáshoz szükséges megfelelő körülményeket.

Sok halasi család jelentkezett napos kacsáért
Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában