beruházás

2021.04.27. 13:07

Elkészült a D-7 vízparti közösségi ház Kalocsán

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósult meg.

Gábor János

A belvárosban, a Damjanich utca 7. szám alatt (innen a fantázianév: D-7) végrehajtott beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, a Közösen Kalocsáért Helyi Közösség által, az Értékeink mentén c. Helyi Közösségfejlesztési Stratégia részeként valósult meg. Évekkel ezelőtt elnyert uniós fejlesztés volt, és összességében 78,8 millió forintba került, tudatta közleményben az önkormányzat.

A projekt célja az, hogy létesüljön „egy olyan elérhető közösségi, sportcélú és kulturális tér, ami többek között a Vajas csatorna közelsége és a város szívében való elhelyezkedése miatt alkalmas a különböző korosztályok és városi közösségek aktív együttműködésének helyet adni, ezáltal egy élhetőbb várossá tenni Kalocsát, elősegítve a lakosság helyben tartását”, írták. A kikötőként és csónakházként is szolgáló épület szabadidős tevékenységeknek ad majd otthont: hozzáférhetőbbé teszi a vízi egyéni és csapatsportok (pl. kajak-kenu, sárkányhajózás) gyakorlását, helyszínként támogatja az egészséges életmódra nevelést, a stresszoldó programokat, így lényegében a közösség életminőségének javítását.

A D-7 helyén korábban állt ingatlant – lévén gazdaságosan nem lehetett volna átalakítani – tavaly bontották le. A helyén felhúzott új építésű közösségi ház 629 négyzetméteres telken, 104,95 négyzetméteres főépülettel valósult meg, benne közösségi térrel, teakonyhával, közlekedővel, vizesblokkokkal. Az épülethez tartozik még egy tágas terasz, egy fedett tároló és egy 68,6 négyzetméteres csónakház is. A használatbavételi engedélyt várhatóan az idei év nyarán, vagy őszén adják ki, tudatta a városháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában