gólyahír

2021.04.05. 08:21

Egymásra talált a kocséri pár, Kázmér és Kelepke

Húsvét vasárnap megtörtént a családegyesítés: Kázmér és Kelepke egymásra talált.

baon.hu

Forrás: Kocsér Községi Gólyakamera

Március 10-én arról számoltunk be, hogy visszatért fészkébe Kázmér, a kocséri gólyapár hím tagja. Akkor otthonukat szépítve várta párját, Kelepkét. Gévai Imre tagintézményvezető elárulta, hogy tavaly igen csalódottak voltak, amikor nem találtak tojást a fészekben, ami először fordult elő, mióta Kocsérra visszajár a gólyapár. Bíztak benne, hogy idén nem marad el a gólyaáldás.

Nem kellett sokat várni a családegyesítésre, április 3-án, húsvét vasárnap ugyanis megtörtént a családegyesítés. Ahogy arról a Kocsér Községi Gólyakamera Facebook oldalán beszámoltak: Kázmér és Kelepke egymásra talált.

Fotó: Kocsér Községi Gólyakamera

Kázmér és Kelepke rendszerint március végefelé érkezik vissza a fészekbe, sőt előfordult, hogy ekkor már tojás is volt a fészekben.

A népszerű gólyapár a településre több mint másfél évtizede jár vissza. A gólyapárnak nem csupán a településen, hanem országszerte akadnak rajongói, ugyanis idén immár hetedik éve követhetik majd mindennapjaikat az érdeklődők tavasztól őszig élő adásban, a nap 24 órájában a település honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában