munkálatok

2021.04.04. 06:55

Bácsalmáson parkolót építenek a kivágott fák helyére

Az elmúlt napokban féltucatnyi fát vágtak ki a Mártírok és Kunbajai út, valamint a Backnang utca találkozásánál lévő területen. A munkálatok elvégzését a területen lévő épület használója kérelmezte.

Juhász Jenő

Forrás: MW

Egyik olvasónk jelezte, sajnálatosnak tartja, hogy az alig három évtizedes hársfákat kitermelték és ezzel is csökken a település zöldfelülete.

A munkálatokkal kapcsolatban hírportálunknak Németh Balázs polgármester adott írásos tájékoztatót.

– Kérelmező az épület homlokzatának, tetőszerkezetének teljes körű felújítását követően napelemeket kíván telepíteni az előzetesen kialakított rögzítési pontokra. A lombkoronák magassága és az általuk vetett árnyék a telepítendő napelemek optimális energiafelvételét, hatékony működését ellehetetleníti. A fák egy része beteg volt, vastag ágak töredeztek le róluk, kisebb-nagyobb sérüléseket okozva a tető felületén és a csatornában. Az ingatlan és környezetének hosszabb távú rendezése során Bácsalmás város önkormányzata az újonnan kialakított bölcsőde biztonságosabb, kényelmesebb megközelíthetősége érdekében parkoló kialakítását tervezi az érintett területen, praktikusabb, városképi szempontból is egységesebb (szebb) képet mutat, ha a kivágott hársfák alacsonyabb méretű gömbfákkal kerülnek pótlásra – olvasható a tájékoztatóban.

Az elmúlt napokban féltucatnyi fát vágtak ki
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában