elismerés

2021.04.23. 18:58

Bács-Kiskun megyéből két iskolát is díjaztak a diákolimpián

A mélykúti Szent Tamás Katolikus Általános Iskola és a kecskeméti Bolyai János Gimnázium is elismerésben részesült az országos diákolimpián.

Sebestyén Hajnalka

A mélykúti általános iskola is bekerült a legjobbak közé

Forrás: baon.hu

A tavalyi diákolimpiai szezon legeredményesebb iskolái között szerepel a kecskeméti Bolyai János Gimnázium és a mélykúti Szent Tamás Katolikus Általános Iskola.

A 2019–2020. tanévben a diák­olimpiai versenyek – a világjárvány miatt – sajnos nem fejeződtek be, március 11-én felfüggesztették a sorozatot. Az országos döntőknek közel felét sikerült csak megrendezni, ennek eredményeképp a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mindössze kilenc sportágban tudott országos győztest hirdetni. A versenyekre így is rengeteget készültek a sportolók és felkészítő tanáraik, ezért az MDSZ úgy döntött, hogy ezen eredmények alapján, bár módosított rendszerben, díjazza a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat. Az oklevél és plakett díjakat a szövetség regionális irodavezetői a közelmúltban adták át az intézmények képviselőinek.

A 15 sportág közül eddig a határidőig az atlétika ügyességi és váltófutó csapatbajnokság, a duatlon, a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda „A” V-VI. korcsoport, a floorball, a futsal IV. és V-VI. korcsoport, a grundbirkózás, az asztalitenisz és a játékos sportverseny országos döntők zajlottak le, amely az összes, 27 rendezvénynek kevesebb mint fele.

Bács-Kiskun megyéből két iskola kapott díjat. A 2019–2020. tanévi diákolimpia legeredményesebb iskolája kategóriában az általános iskolák versenyében bekerült a legjobb tíz közé, a 9. helyezést szerezte meg a mélykúti Szent Tamás Katolikus Általános Iskola. Ugyanitt, a középiskolák versenyében első helyezést ért el a kecskeméti Bolyai János Gimnázium.

A mélykúti általános iskola is bekerült a legjobbak közé
Fotó: baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában