útjavítás

2021.04.16. 06:55

Az önkormányzat segít helyreállítani az utcát Kalocsán

Elhárítják a járdában, kerékpárútban, csapadékvíz-elvezetőkben keletkezett károkat a Bátyai úton és az abból nyíló Nád utcában, miután egy közeli vállalkozás villamosenergia-fejlesztése miatt felbontották az útburkolatot és mély árkokat ástak.

Gábor János

A Bátyai út kerékpárútjának egy részét is fel kellett törni

Fotó: Gábor János

A munkát az MVM Démász Áramhálózati Kft. szakemberei végezték: földkábelekkel váltották ki a légkábeles áramszolgáltatást, illetve ha már külső igény miatt meg kellett bontani a hálózatot, saját korszerűsítéseket is elvégeztek. A kötelező tereprendezést az önkormányzat tartja szemmel: felmérést végeztek a lakók körében, és az igényeik szerinti javításokat kértek a kivitelezőktől.

– A Bátyai út 40. szám alatti Vigadó Étteremben villamosenergia-többletellátásra volt szükség, és az ezzel kapcsolatos munkálatok a mögötte lévő Nád utcát is teljes hosszában érintették

– számolt be az elmúlt néhány hétben zajlott munkálatokról Pécsi Vivien, a körzet önkormányzati képviselője.

– Többen is jelezték felém aggodalmukat arról, hogy vajon mi történik majd a munka befejeztével. Azért tartottam fontosnak, hogy a polgármesterrel és a műszaki osztály vezetőjével együtt ellenőrizzem a helyreállítás menetét, mert az ott lakók nyilván úgy szeretnék visszakapni a területet, ahogy az volt

– húzta alá.

A képviselő megosztotta: az MVM a légkábelek helyett földkábelek lefektetése mellett döntött, majd hozzálátott olyan, a megrendelő vállalkozástól független felújításokhoz is, amelyek már jó ideje indokoltak voltak a városrészben: transzformátort és kábeleket cseréltek, illetve elbontottak régi, korszerűtlen hálózatelemeket. Mindehhez közútkezelői engedély ugyanúgy kellett, mint a csapadékcsatorna tulajdonosának, vagyis az önkormányzatnak a hozzájárulása. Kérdésünkre megerősítette: a munkálatok lezárultak, így a jövő héten indulhat a tereprendezés, például a kocsibeállók, térkövezett felületek és zöldterületek helyreállítása.

A kivitelező cég figyelmét külön felhívta arra is, hogy a nehéz munkagépek miatt is keletkeztek károk, nemcsak a környék mellett futó kerékpárútban és járdahálózatban, hanem a Nád utca útburkolatában is – ezek gondos kijavítását ugyancsak kérte.

A Bátyai út kerékpárútjának egy részét is fel kellett törni
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában