kecskemét

2021.04.07. 19:29

Az első három helyezett értékes díjat vehet majd át

Húsvét alatt is látogattak voltak a TIT Élményközpont online órái. Hétfőn például 1973 fő regisztrált be a digitális térben az e-tantermekbe. A programok május 29-éig folytatódnak.

Sebestyén Hajnalka

A természettudományok iránt érdeklődő diákokat most egy online megmérettetésre invitálja a TIT. Szabics István, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Bács-Kiskun megyei igazgatója elmondta: az önkormányzattal közösen szervezik meg a versenyt kémia, fizika, környezetvédelem-biológia, csillagászat, robotika, akusztika, járműtechnika-járműépítés tárgyak keretében, melyek az e-tantermeiben is szerepelnek. Az ott közzétett tananyagok szükségesek az eredményes versenyzéshez is.

A jelentkezési határidő 2021. április 13. A versenyre első körben a partneriskolák tanulói jelentkezhetnek, 435 fő a maximális létszám.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a kecskeméti önkormányzat által közösen rendezett verseny több korcsoportban zajlik majd. Az elsőbe az általános iskola 3–5. évfolyama, a másodikba a 6–8. évfolyama, a harmadikba a középiskola 9–12. évfolyama tartozik. A verseny értékelését ötfős szakmai zsűri végzi. Mindenki kap emléklapot és emlékajándékot, valamint a dobogós helyezettek értékes díjakat is. Emellett kiemelten nevesítik a legtöbb tanulót küldő iskolát. Az első három helyezett 10-20-30 ezer forint értékű tárgyjutalomban részesül tantárgyanként, illetve egy 30 ezer forint értékű különdíjas tárgyjutalom is gazdára talál. A versenyfeladatok értékelését ötfős zsűri értékeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában