környezetvédelem

2021.04.23. 16:43

A Gemenc Zrt. is részt vesz a Tisztítsuk meg az országot! programban

28 köbméter hulladéktól mentesítette a Gemenc Zrt. a saját vagyonkezelésében lévő erdőket a Tisztítsuk meg az országot! akció részeként. Az illegális hulladéklerakók felszámolására irányuló program a Magyar Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében megfogalmazott célokat támogatja.

baon.hu

Forrás: Gemenc Zrt.

Fotó: Csontos Péter

A Gemenc Zrt. Pandúri erdészete a Bajai Parkerdő, a Vaskúti Parkerdő, valamint a Gemenci erdőt kettészelő 55. számú főút déli oldalán végezte el a hulladékmentesítést. A Tisztítsuk meg az országot! akció részeként az erdőgazdaság munkatársai arra törekedtek, hogy hozzájáruljanak a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez és a hulladékból létrejövő érték teremtéséhez – olvasható a Gemenc Zrt. sajtóközleményében.

Fotó: Csontos Péter / Gemenc Zrt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) illegális hulladéklerakók felszámolását célzó programja részeként 2020-2022-ben négy ütemben tisztítanak meg közforgalmú területeket. Eddig több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel a MÁV Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az erdészeti társaságok és a nemzeti parki igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és nyolc település közreműködésével.

Fotó: Csontos Péter / Gemenc Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában