önkéntesség / galériával

2021.04.19. 11:30

A fél város szedte a szemetet a hét végén Kiskunhalason

Kicsik és nagyon együtt gyűjtötték a szemetet két napon keresztül Kiskunhalason. A fél város összefogott, hogy tisztábbak legyenek a parkok és az út menti árkok. Persze voltak, akiket ez sem inspirált arra, hogy legalább a házuk előtt, a csatorna partján kiszórt szemetet összeszedjék.

Pozsgai Ákos

Az önkéntesek megtisztították az 53-as főút mindkét oldalát, Kiskunhalastól egészen Pirtóig

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt pénteken és szombaton zajlott Tesz-Vesz Város program keretében a szervezők szerint több mint félmillió négyzetméternyi területet tisztítottak meg az önkéntesek az eldobált szeméttől. Cégek, vállalkozások, munkahelyi közösségek szerveződtek csapatba, hogy összeszedjék a szemetet a szűkebb környezetük közterein.

Kiskunhalasi UKSC, a Sport az Esélyért Egyesület több mint száz sportolója és edzője, valamint a Halasi Bringabarát Klub és a Sóstó Sporthorgász Egyesület tagjaival, a labdarúgók, kézilabdások, birkózók, atléták, futók, horgászok, és kerékpárosok több csoportba szerveződve tisztították meg a szeméttől a Sóstó parkerdőt és az 53-as főút mindkét oldalát Kiskunhalastól Pirtóig.

A szervezők gumikesztyűket és műanyag zsákokat osztottak az önkénteseknek, akik abba gyűjtötték a szemetet. A szervezőktől kapott információk szerint több tonna hulladék gyűlt össze így, volt közte autógumi, üdítős flakonok, sörös dobozok, üvegek, háztartási szemét és kidobott műszaki eszközök.

Vincze Attila önkormányzati képviselő, a Szilády RFC sportvezetője szerint ismét példás összefogás valósult meg Kiskunhalason, a sportolók is megmutatták, hogy nem csak a sportpályákon és a küzdőtereken lehet rájuk számítani.

Az önkéntesek megtisztították az 53-as főút mindkét oldalát, Kiskunhalastól egészen Pirtóig
Fotó: Pozsgai Ákos

Ismét tele van szeméttel a csatorna

Sajnos azonban nem mindenki volt ilyen lelkes az elmúlt hétvégén. A Határon úton, a Dong-éri-csatorna mellett élők a házaik elé kihordott és szétdobált szemetet a szemközti szomszédok kérésére sem voltak hajlandók összegyűjteni. A csatornának ez a szakasza ismét lehangoló képet mutat, annak ellenére, hogy az önkormányzat megbízásából a Városgazda Zrt. dolgozói alig néhány hete tisztították meg a rengeteg szeméttől a csatorna vizét, ami most ismét tele van háztartási- és egyéb hulladékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában