kalocsa

2021.03.27. 18:58

Újabb haltelepítés a várható Vajason

Vajason szerdán hajtottak végre nagyszabású haltelepítést.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A Kalocsa és Vidéke Horgászegyesület gondozásában lévő Sárközön, avagy Vajason szerdán hajtottak végre nagyszabású haltelepítést, adta hírül a szervezet, hangsúlyozva: a következő néhány napban teljes horgászati tilalom lesz érvényben a vízrendszeren.

– Ez hosszú ideje hagyomány, hogy a nagyhéten vagy a nagyhetet megelőző napokban telepítünk, hogy a horgásztársaknak legkésőbb nagypéntekre lehetősége legyen megfogni azt a halat, amiből halászlevet szeretne főzni az ünnepi asztalra – emlékeztetett dr. Igaz Ferenc, a horgászegyesület elnöke. – Hatvan mázsa horogérett, 1,8–2 kilogrammos egyedsúlyban lévő pontyot telepítettünk. Harminc mázsát a kalocsai, húszat a dusnoki, nyolcat a sükösdi, kettőt pedig az érsekcsanádi szakaszba engedtünk. Ebből következik, hogy március 26-án éjfélig a Sárköz és vízrendszerét horgászeszközzel még megközelíteni is tilos – hívta fel a figyelmet az elnök.

A Kalocsa és Vidéke Horgászegyesület általában évente kétszer, tavasszal és és az őszi időszakban telepít halat a gazdálkodási területén lévő vizekbe, de a pontyon kívül (kisebb mennyiségben) más halakat is vásárolni szokott.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában